Haberler

"Şahinbey Belediyesi Uluslararası 2. Folklor Festivali"

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği "Şahinbey Belediyesi Uluslararası 2. Folklor Festivali", yarın başlayacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, festival dolayısıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl belediye olarak folklor festivalinin ilkini düzenlediklerini anımsattı. Festivalin hem Şahinbey hem de Gaziantep halkının beğenisini topladığını, yoğun talep üzerine bu yıl ikinci festivali gerçekleştireceklerini ifade eden Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Belediyecilik tabii ki sadece yol, kaldırım, asfalt çalışması değil. Şahinbey Belediyesi olarak biz hayatın her safhasında, insanlarımızın doğumundan ölünceye kadar hayatın her aşamasında onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra kültürel etkinliklere de katkı sağlamak adına bu festivali düzenledik.

Festival yarın saat 17. 00'de Demokrasi Meydanı'nda çelenk koyma ve meşale yakılmasının ardından yurt dışından gelen ekiplerimizin gösterisiyle başlayacak. Festivalimize farklı ülkelerden misafirler davet ettik. Bir kısmı geldi, yanımda Meksikalı arkadaşlarımız var, Karadağ'dan bir ekip katılıyor. Suriye'den, Gürcistan'dan ve KKTC'den ekiplerimiz geldi. Bunun dışında iki ekibimiz daha katılacaktı ama ekibin bir tanesi kaza geçirmiş maalesef Rusya'da onlar katılamayacak, bir de Cezayir. Şu anda 5 tane yurt dışından ekibimiz ve Türkiye'den de 2 ekibimizle bu festivali gerçekleştireceğiz. "

Tahmazoğlu, festival için Gaziantep'e gelen konuk ekiplere kenti de tanıtacaklarını ifade etti.

Farklı ülkelerden gelen ekiplerin festival sayesinde tanışma ve Türkiye'yi tanıma imkanı bulduğunu, böylelikle dünya barışına ve huzuruna da katkıda bulunduklarını dile getiren Tahmazoğlu, festival çerçevesinde sanatçılar Emre Aydın, İzzet Yıldızhan ve Muazzez Ersoy'un konser vereceğini kaydetti.

Düzenledikleri bütün konserler öncesinde vatandaşlara yönelik anket düzenlediklerini, araştırma yaptıklarını, en çok beğenilen ve istenilen sanatçıları Gaziantep'e getirmeye çalıştıklarını bildiren Tahmazoğlu, "Her yaş grubundan halkın sevdiği sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Vatandaşımızın talebi doğrultusunda festivali devam ettirmek istiyoruz. Geçen yıl yaptığımız festivale vatandaşlarımız rağbet gösterdiler. Gelen ülkelerin ekipleri de memnun kaldı. Festivale katılmak isteyen çok sayıda ekip oldu ancak biz bunu sınırladık. Çünkü sayı fazla olursa ekiplerin gösterilerini yapacakları zaman kalmıyor. Her yıl belirli sayıda ülkeyi davet ederek, bütün dünya ülkelerinin ekiplerini Gazianteplilerle de buluşturmaya çalışacağız" dedi.

Toplantıya katılan İspanya ekibi, Türkiye'ye ilk gelişleri olduğunu ve festivale katılmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Festival 23-26 Haziran arasında gerçekleştirilecek.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title