Haberler

Şahin: "Mercilerin Harekete Geçmesini Bekliyorum"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Arzu Ediyorum Ki, Şu Anda Yasanın Bana Vermiş Olduğu Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu Olağanüstü Toplantıya Çağırma Görevini Ben Yerine Getirmeyeyim. Bunu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu veya Delegeleri Yerine Getirsin. Makul Bir Süre Daha O Mercilerin Harekete Geçmesini Bekliyorum' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Arzu ediyorum ki, şu anda yasanın bana vermiş olduğu Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırma görevini ben yerine getirmeyeyim. Bunu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu veya delegeleri yerine getirsin. Makul bir süre daha o mercilerin harekete geçmesini bekliyorum'' dedi.

Hilton Oteli'nde başlayan, 1. Türk Sporu Sponsoruyla Buluşuyor Kongresi'nin açılışına katılan ve fuar alanının da çalışını yapan Mehmet Ali Şahin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırıp çağırmayacağıyla ilgili olarak Bakan Şahin, ''Arzu ediyorum ki, şu anda yasanın bana vermiş olduğu genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırma görevini ben yerine getirmeyeyim. Bunu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu veya delegeleri yerine getirsin. Makul bir süre daha o mercilerin harekete geçmesini bekliyorum. Aksi halde spordan da sorumlu bakan olarak yasanın bana vermiş olduğu bir görevi uzun zaman bekletmem uygun olmaz. Ama benim bir tarihim yok.

Bu hakkı bana veren madde FIFA'nın denetiminden geçti ve değiştirilmesi talepleri de olmadı'' diye konuştu.

Bakan Şahin, futbolda gündemi işgal eden şike iddialarıyla ilgili olarak, ''Şikeyi araştırma, tespit etme ve karar verme görevi ile sorumluluğu bende değil'' derken, konuşmasına şöyle devam etti:

''Futbol Federasyonu'nun bu konuyla ilgili kurulları iddiaların üzerine hassasiyetle ve ciddiyetle gitmelidir. Bu görevi yaparken yasal bir ihtiyaç hissederlerse de bakanlığıma bildirsinler, çünkü geçmişte bir çok yasal düzenlemeyi yaptık. 'Biz şikenin üzerine gideceğiz. Ama şu bakımdan elimiz kolumuz bağlı, atmak istediğimiz bazı adımları atamıyoruz. Eğer yasal olarak önümüzü açarsanız, şike iddialarının iç yüzünü, arka planını öğrenir, gerekeni yaparız' diyorlarsa, kendilerinden bu konuda başvuru bekliyorum. Böyle bir başvuru şu ana kadar olmadı. Herhalde mevcut yönetmelikler yeterli.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title