Haberler

Fatma Şahin Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Güncelleme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin koltuğunu çocuklara bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin koltuğunu çocuklara bıraktı.

Çocukları kapıda karşılayan Şahin makamını Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Ece Yeşilmen'e ve Hasan Taş'a bıraktı.

Çocuklarla sohbet eden Şahin, Zeynep Ece Yeşilmen'e belediye başkanı olursa neler yapacağı konusunda soru sordu.

Yeşilmen ise belediye başkanı olursa engellilerin rahat etmeleri konusunda ve çevre konusunda çalışma yapmak istediğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıyken engelliler konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Şahin, "Engelliler benim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alanında ve sosyal devlette üzerinde yıllarca çalıştığım bir konudur. Biz engellinin evden çıkmasını sağladık. Eğitilmesini sağladık. Sağlıktan, fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılıktan bir çok konu üzerine çalışma yaptık. Şimdi istihdamı ile ilgili çalışıyoruz. Devlet memuru olma, girişimci olma, özel sektörde engellimizin işe girmesini sağlıyoruz. Ama engellinin erişilebilirliği engelli evden çıktığı zaman tek başına toplu taşımada toplu alanda açık alanda engelsiz bir bireyle her türlü imkana ulaşması gerekiyor. Bize bu konuda yerel yöneticilere çok iş düşüyor. Biz bu yasayı çıkardık. Yasaya göre biz vali yardımcısı başkanlığını da yapıyoruz. Yapmak zorundayız. Yapmayanlara artık ceza sistemi başlıyor. Eğer biz bunu yapmazsak bu komisyon içinde engelli sivil toplumunda olduğu komisyon bize ceza yazacak. Bu bizim masamızdaki en önemli konulardan bir tanesidir" dedi.

Akıllı ve dinamik kavşaklar üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Şahin, "İstanbul ve Kayseri'den gelen güçlü bir ekip var. Bütün gün boyunca biz ulaşımla ilgili çalışmamızı yapıyoruz. Kısa vadede karar verdiğimiz çalışmalarla bugün karar verdiğimiz 27 kavşağın geometrisini hızlı bir şekilde yapıp çıkacağız. 27 kavşağı akıllı ve dinamik kavşağa dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu.

Şahin çocuklara hediye verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Hasan Taş 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title