Haberler

Şahin: "Kimseyle Alıp Vereceğim Yok"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu Bir Bakan Olarak Kimseyle Alıp Vereceği Bulunmadığını Belirterek, "Sayın Ulusoy ile de Yok, Ama Hukuki Bir Süreç Var, Hukuki Sürecin Getirmiş Olduğu Bir Nokta Var. Herkes Bunu Görmeli ve Buna Göre Hareket Etmeli" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, spordan sorumlu bir bakan olarak kimseyle alıp vereceği bulunmadığını belirterek, "Sayın Ulusoy ile de yok, ama hukuki bir süreç var, hukuki sürecin getirmiş olduğu bir nokta var. Herkes bunu görmeli ve buna göre hareket etmeli" dedi.

Mehmet Ali Şahin, İtalya'dan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İmzaların toplanmasına rağmen genel kurul çağrısı yapmadınız" biçimindeki sözleri üzerine Şahin, "Bugün bazı gazetelerde de açıklamalar var. Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy'a cevap verme anlamında değil ama bir bilgi kirlenmesi olduğunu sezdiğim için bazı konuları kamuoyuna hatırlatmak istiyorum" dedi.

Yapılanın, yalnızca yasaların buyurduğu biçimde hareket etmekten ve bunun sonucunun ortaya çıkmasından ibaret olduğunu ifade eden Şahin, süreci şöyle özetledi:

"2003-2004 yıllarında sayın Ulusoy görevdeyken, basın-yayın organlarında mevcut federasyon yönetimiyle ilgili birçok iddia yer aldı. Ben de yasanın bana verdiği gözetim ve denetim görevinin bir gereği olarak, bütün bunları incelemeleri ve soruşturmaları için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu göndermiştim. Kurul raporunu 1 yıl sonra verdi. Sayın Ulusoy'da o sırada görevde değildi, ancak Başbakanlık Teftiş Kurulu, hukuki ve cezai işlemlerin yapılması gibi bir sorumluluk yüklüyordu bana ve nitekim dönemin Futbol Federasyonu, çoğu İstanbul'da, o raporda öngörülen haksız uygulamalardan kaynaklanan 30 civarında geri alım davaları açtı.

Bu davalar şu anda İstanbul'da mahkemelerde devam ediyor. Deniliyor ki '17 bin YTL için yargılanıyorum'. Lütfen, sizlerin yargı muhabirleri vardır, takip etsinler."

Şahin, kendisini asıl rahatsız eden şeyin, davacı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, davalı Haluk Ulusoy'a dava açmış olması olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Sayın Ulusoy, sayın Ulusoy'a karşı davalı. Şimdi böyle bir garabet rahatsız etmiyor mu kimseyi? Kim görevlendiriyor avukatları? Davacı avukatını da sayın Ulusoy görevlendiriyor, davalı durumundaki kendisinin avukatını da sayın Ulusoy görevlendiriyor. Böyle birşey olabilir mi?

Futbol kamuoyunun, Futbol Federasyonu Genel Kurulu delegelerinin, kendi sorunlarını kendilerinin çözmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Nitekim duyarlı genel kurul delegeleri 113 imza toplayarak Futbol Federasyonu Başkanlığı'na başvurdu. Şimdi yapılması gereken, genel kurulun bir an önce toplanması ve orada tüm bu anlattıklarımın değerlendirilmesidir.

Genel kurulun seçtiği kişiler, neden genel kurulun karşısına çıkmaktan bu kadar korkuyor? Gelin sizi seçenlerin karşısına çıkın, sizi seçenleri ikiyüzlülükle itham etmeyin."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title