Haberler

Şahin Kanyonu'nda Foto Safari

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahin Kanyonu'nun biyoçeşitliliğinin dünya tanıtılması için foto safari düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahin Kanyonu'nun biyoçeşitliliğinin dünya tanıtılması için foto safari düzenlendi.

Vezirsuyu ve Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parklarının doğal, estetik değerlerinin farklı bakış açısı ile sanatsal olarak ortaya çıkması, flora-faunası ve tüm kaynak değerlerine dikkat çekilerek fotoğrafçı bakış açısıyla görsellerinin tespit edilerek tanıtımının yapılması amaçlanan foto safariye Türkiye'nin 15 ilinden 74 fotoğraf sanatçısı katıldı. Üç gün süren foto safari sonunda 74 fotoğraf sanatçısının toplam 183 eseri değerlendirmeye alındı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Samsun'dan Serdar Küçük'ün fotoğrafı birinci, Kastamonu'dan Mehmet Kurdaş'ın fotoğrafı ikinci, Aydın'dan Cihan Karaca'nın fotoğrafı üçüncülüğe hak kazandı. Dereceye girenlere düzenlenen törenle para ödülleri verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, törende yaptığı konuşmada, doğada fotoğraf avcılığını yaygınlaştırmak, tabiatı koruma bilincini geliştirmek için "Şahinkaya Kanyonu'na Yolculuk" isimli foto safari ve fotoğraf yarışması düzenlediklerini aktardı.

Fiziki yapıları, tabiat güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği dikkate alınarak Şahinkaya Kanyonu ve Vezirsuyu Tabiat Parkı'nın koruma altına aldığına işaret eden Kılınçer, "Amacımız bu muhteşem tabiat harikası alanlarımızın Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen fotoğraf sanatçılarımıza ve siz değerli sanatçılarımız vasıtasıyla ulusal düzeyde tanınmasını sağlamaktır." dedi.

Törene, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Büyükşehir Başkanvekili Turan Çakır ile fotoğraf sanatçıları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vezirköprü Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title