Haberler

Şahin: "Futbola Siyasi Müdahale Yapılmadı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de Futbola Herhangi Bir Siyasi Müdahale Yapılmadığını İfade Etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de futbola herhangi bir siyasi müdahale yapılmadığını ifade etti.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, Futbol Federasyonu'nda seçim tavsiyesinde bulunmasıyla, spora bir siyasi müdahalenin olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Bakan Şahin, bu konuda yasanın gereklerinin yerine getirildiğini kaydetti.

Futbol Federasyonu Yasası'nın 31. maddesinin 2. fıkrasında Spor Bakanına tanınmış olan yetkiyle ilgili FIFA ve UEFA'nın herhangi bir itirazı olmadığını belirten Bakan Şahin, ''Şu anda yürürlükte olan bir yasadır. Dolayısıyla ortada herhangi bir siyasi müdahale anlamında ne bir düzenleme vardır ne de böyle bir teşebbüs söz konusudur. Sadece yasanın gerekleri yerine getirilmektedir'' diye konuştu.

Bu tavsiyenin, Türkiye'de 14 yıl önce yürürlüğe giren Futbol Federasyonu Yasasının hala yürürlükte olan bir maddesi sebebiyle Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna dayalı olarak, Spordan Sorumlu Bakana verilmiş bir görev ve yetki kullanma adına yapılmış bir çağrı olduğunu kaydeden Mehmet Ali Şahin, ''Ama şu ana kadar bu daveti yapmadım, gerekçesini de açıklamıştım'' dedi.

Şahin, Federasyonun delegelerinin de kendi sorunlarını kendileri çözebilecek kabiliyette olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title