Haberler

Şahin: Ergenekon Savcılarıyla İlgili İnceleme Sürüyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 'Ergenekon' Soruşturmasını Yürüten Savcılarla İlgili Gelen Şikayetlerin, İlgili Genel Müdürlükler Tarafından Ele Alındığını, İnceleme ve Değerlendirmelerin Yapıldığını Belirterek, 'Gelen Şikayetleri Birlikte Değerlendirmek Üzere Bir Süre Önce İnceleme Başlatmıştık. Bu İnceleme Sürüyor. Müfettişler İncelemeyi Tamamladıktan Sonra Bilgi Vereceğim' Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili gelen şikayetlerin, ilgili genel müdürlükler tarafından ele alındığını, inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığını belirterek, ''Gelen şikayetleri birlikte değerlendirmek üzere bir süre önce inceleme başlatmıştık. Bu inceleme sürüyor. Müfettişler incelemeyi tamamladıktan sonra bilgi vereceğim'' dedi.

Şahin, TBMM'de verilen Adli Yıl Açılış Resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mehmet Ali Şahin, bir soru üzerine de ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili gelen şikayetlerin, ilgili genel müdürlükler tarafından ele alındığını, inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. Sonucun henüz kendisine gelmediğini ifade eden Şahin, ''Gelen şikayetleri birlikte değerlendirmek üzere bir süre önce inceleme başlatmıştık. Bu inceleme sürüyor. Müfettişler incelemeyi tamamladıktan sonra bilgi vereceğim'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, ''Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u tutuklu bulundukları cezaevinde ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de şunları söyledi:

''Cumhuriyet Başsavcılarımızın, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle ilgili ziyaret taleplerini değerlendirirken uyguladıkları yönetmelik ve tüzükler var. O çerçevede hareket ediyorlar. Ama yine bu tüzükte, Cumhuriyet Başsavcılarımızın, özel izinle görüşme imkanı sağlaması görevi de verilmiş. Bu çerçevede yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyorum. Nitekim, ziyaretten sonra veya ziyaret esnasında yapılan açıklamada da bunun tamamen bir iyi niyet amaçlı insani duygularla yapılmış bir ziyaret olduğu ifade edildi. Ben, bu ziyaretten hareketle kimi zaman yargıyı, kimi zaman da Türk Silahlı Kuvvetlerini eleştiren değerlendirmeleri çok haksız buluyorum. Ne bu ziyaret nedeniyle bağımsız yargı organlarımız etki altında kalır, yapmaları gereken bir işi yapmaktan çekinirler, ne de Türk Silahlı Kuvvetleri yargıya müdahale gibi bir niyet taşır. Dolayısıyla biz değerlendirme yaparken, bir nezaket ziyareti çerçevesindeki konuyu büyüterek, kurumlarımızı yıpratmayalım. Bundan ben çok üzüntü duyarım. Türkiye bir hukuk devleti. Herkes hukuk sınırları içerisinde görevini yerine getirecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title