Haberler

Şahin: "En Büyük Müttefikiniz En Büyük Muhalifiniz Olabilir"

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Bazı süper güç olarak kendisini tanıtan ülkeler ellerini gösterdiler.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Bazı süper güç olarak kendisini tanıtan ülkeler ellerini gösterdiler. Onların elindeki kağıtta ne yazdığını gördük ve ona göre Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi" dedi.

Ak Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından RNK Spor ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Mehmet Ali Şahin, kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

İftar yemeğinin ardından konuşan Milletvekili Şahin, Ramazan Bayramı'na doğru giderken Türkiye'de özellikle dış politikada hareketli gelişmeler olduğunu söyledi.

"En büyük müttefikiniz en büyük muhalifiniz olabilir"

Dış politikaları değerlendiren bir takım köşe yazarlarının eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, 'Dünya yeniden kurulur. Türkiye kurulan bu yeni dünyada yerini alır' sözünü son zamanlarda makalelerinde çokça zikrettiğini anımsatarak, "Bununla kastının Türkiye'nin son birkaç gün içerisinde araları sorunlu olan bazı ülkelerle sorunlarını çözmek için attıkları karşılıklı adımlar rahmetli İnönü'nün o sözünü hatırlattı. En büyük müttefikiniz en büyük muhalifiniz olabilir. İçinde öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, en büyük müttefik olarak gördüğümüz bir ülke sizin en büyük muhalifiniz haline gelmiş olabilir. Muhalif kelimesini bilinçli olarak kullandım, başka kelime kullanmak istiyordum, ancak diplomatik nezaket gereği daha yumuşak olsun diye kullandım. O bakımdan önümüzdeki günler, bayramdan sonraki günler hem Türkiye'de hem bölgemizde çok önemli ciddi bir takım gelişmelerin adımların atılacağı günler olacaktır. Bölgemizi, coğrafyamızı Suriye, Irak ve Türkiye'yi 100 yıl önce olduğu gibi cetvelle yeniden dizayn etmeyi düşünen bir takım güçlerin hesapları artık ayyuka çıktı ve görünür oldu. Türkiye olarak bütün bu gelişmelerin farkındayız. O bakımdan birliğimizi, beraberliğimizi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ederek geleceğe yürümek birinci tercihimizdir. İkinci tercihimizde, komşu ülkelerimizde onların da toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde komşuluk ilişkilerini devam ettirmek" dedi.

"Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi"

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazı güçler var ki, sınır komşularımızda farklı devletçikler oluşturmayı planlamışlar, bunu hayata geçirmek için bir takım adımlar atıyor. Bu bizi de etkileyecektir. Komşu ülkede başka konfederasyon kurulsa, yapı oluşsa bundan size ne denebilir, bize o kadar çok etkileyecek bir gelişmedir ki, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan bir devletçik bizi çok yakından ilgilendirir. Bazı terör örgütlerinin amacı da zaten bizde de ona benzer bir yapının oluşmasını sağlamaktır. O bakımdan bazı süper güç olarak kendisini tanıtan ülkeler ellerini gösterdiler. Onların elindeki kağıtta ne yazdığını gördük ve ona göre Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi. İnşallah önümüzdeki süreç hem bölgemizde hem de yakın coğrafyamızda işlerin daha da kötüye gittiği değil, işlerin yavaş yavaş düzeldiği günler olacaktır diye düşünüyorum."

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların Türkiye vatandaşlığına geçirilmesi yönündeki bir soruya ise Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti, 3 milyonu aşan Türkiye'de Suriyeli sığınmacının olduğundan bahsediyor. Bunları vatandaşlığa alalım mı, almayalım mı diye derinlemesine görüşüp ve tartışmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bu değerlendirmenin ışığında böyle bir bilgiyi Kilis'te paylaşmıştır mutlaka. Bunun Türkiye'ye zenginlik katacağını düşünüyorum. Böyle bir imkanın Suriyeli kardeşlerimize Türkiye'de vatandaşlık verilmiş olması bizim için avantaj da olabileceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

Düzenlenen iftara, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, belediye başkanları ve parti teşkilat kademesi ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Ramazan Bayramı AK Parti Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title