Haberler

Şahin Bdp'li Bayındır'ı "Çocukların Taş Atmasını Savunuyor Musunuz?" Diyerek Uyardı

Meclis Genel Kurulu'nda, Bdp Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın AKP'lilere Yönelik "12 Eylül Anayasasını Değiştirmediğiniz İçin Çocuklar Taş Atıyorlar" Şeklindeki Sözleri Üzerine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bayındır'ı "Çocukların Taş Atmasını mı Savunuyorsunuz?" Diyerek Uyardı.

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın AKP'lilere yönelik "12 Eylül Anayasasını değiştirmediğiniz için çocuklar taş atıyorlar" şeklindeki sözleri üzerine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bayındır'ı "Çocukların taş atmasını mı savunuyorsunuz?" diyerek uyardı. Bayındır ise Şahin'in sözlerine "Sözümüzü kesmeyin milliyetçilik ve ırkçılık hakkını kimse size vermiyor" diyerek tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği teklifinin 13'ncü maddesinin gizli oylamasına geçilirken, verdiği önerge üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın sözleri gerginliğe neden oldu.

Bayındır, Diyarbakır E tipi Cezaevinde çocukların bulunduğu koğuştaki isyanı hatırlatarak AKP'lilere "12 Eylül Anayasasını değiştirmediğiniz için çocuklar taş atıyor. Cezaevinde isyan çıkartıyor" diye seslendi. Şahin ise Bayındır'ın sözlerine "Çocukların taş atmasını mı savunuyorsunuz, bir milletvekili bunu savunamaz" diye tepki gösterdi. Bayındır ise Şahin'e dönerek "Bana müdahale etmeyin, başkanlığınızı bilin, sözümüzü kesmeyin, bu hakkı size kimse vermiyor, milliyetçilik, ırkçılık hakkını kimse size vermiyor, ısrar etseniz de vermiyor" şeklinde tepki gösterdi. Şahin'in müdahalesinin ardından konuşmasını sürdüren Bayındır, "12 Eylül'de Kenan Evren'in başaramadığını siz başarıyorsunuz, çocuklar cezaevinde hasta, hastaneye götürülmüyor. Çocuklardan haberiniz var mı? Buralara gömülmüşsünüz, kendi iktidarını sağlamlaştırmak için uygun adımlarla marş marş yapmaya çalıyorsunuz. Ama bunu toplum bunu kabul etmiyor" diye konuştu. (ANKA)

(EG/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title