Haberler

Şahin: "Anaların Gözyaşı Akmamalı"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 'Halkımızın Belki de Tamama Yakını, 'Türkiye Bu Terör Sorununu Çözmeli, Anaların Gözyaşı Akmamalı, Bağrı Yanmamalı ve Gerçekten Huzurlu, Barış İçinde Yaşayan, Halkının Refah Seviyesini Yükseltmek İçin Çaba Sarfeden Bir Ülke Olsun' Diye Arzu Ediyoruz' Dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Halkımızın belki de tamama yakını, 'Türkiye bu terör sorununu çözmeli, anaların gözyaşı akmamalı, bağrı yanmamalı ve gerçekten huzurlu, barış içinde yaşayan, halkının refah seviyesini yükseltmek için çaba sarfeden bir ülke olsun' diye arzu ediyoruz'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, Star TV'de katıldığı canlı yayında, Karabük'ün Ovacık ilçesi Ekincik köyünde doğup büyüdüğünü ve burada yetiştiğini söyledi.

Şahin, ''TBMM, 1 Ekim'de açılacak, yeni yasama yılına girecek. Zannediyorum önümüzdeki süreç oldukça yoğun olacak. TBMM Genel Kurulu'na önemli görevler düşecek. Dolayısıyla hem genel kurulumuz, hem de komisyonlarımız bu görevleri en iyi şekilde yerine getirsin diye başkan olarak ben ve arkadaşlarım elimizden gelen çabayı ve önemi göstereceğiz'' dedi.

-DEMOKRATİK AÇILIM-

Şahin, ''demokratik açılım'' ile ilgili soru üzerine, bu konuda yapılan çalışmaları ve değerlendirmeleri yalnızca izlediğini, ancak bu konudaki düşüncesini de birkaç kez açıkladığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

''(Türkiye'nin öncelikli sorunları nedir) denildiğinde, öncelikli sorun, aşağı yukarı ülkenin başını 30 yıla yakın süredir ağrıtan terör sorunudur. Halkımızın da çok büyük ekseriyeti, belki de tamama yakını, artık 'Türkiye bu terör sorununu çözmeli, anaların gözyaşı akmamalı, bağrı yanmamalı ve Türkiye gerçekten huzurlu, barış içinde yaşayan halkının refah seviyesini yükseltmek için çaba sarf eden bir ülke olsun' diye arzu ediyoruz.

Şu anda bu amaca yönelik olduğu ifade edilen çalışmalar yapılıyor. Tabii siyasi partilerimizin değerli sözcüleri, genel başkanları bu konuda fikirlerini ortaya koyuyorlar. Ama benim kanaatim şudur, Türkiye'de herkesin 'bu terör sorununu çözelim, terör belasından kurtulalım ve ülkemizde gerçekten barış ve huzur olsun' diye düşündüğü kanaatindeyim.''

Değişik gerekçelerle hükümet tarafından yapılan bu çalışmalara eleştiri getirenlerin bile bu sorundan kurtulmayı istediklerini ifade eden Şahin, ''Belki birtakım kaygıları, endişeleri var. Bu endişe ve kaygıları da dinlemek, dikkate almak gerektiği kanaatindeyim. Zannediyorum bu çalışmaları yürüten hükümet üyeleri bunu da yapacaklardır, yapmanın çabası içinde olacaklardır'' dedi.

Cumhuriyet kurulurken Büyük Atatürk'ün önemli bir ilke ortaya koyarak, ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' dediğini hatırlatan Şahin, ''Biz hem yurdumuzda barış, hem de dünyada barış istiyoruz. Dolayısıyla barış için atılacak her türlü adıma Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının destek vereceği kanaatindeyim'' diye konuştu.

-ANNESİ VE BABASI DA CANLI YAYINA ÇIKTI-

Şahin'in babası Abdullah Şahin de oğlunun TBMM Başkanı seçilmesiyle ilgili soruya, ''Oğlumuz her zaman yanımıza geliyor. Kendisine başarılar diliyorum, Allah kolaylıklar versin'' karşılığını verdi.

Mehmet Ali Şahin'in annesi Ünzile Şahin ise, ''Devletimize, milletimize, herkese hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

Şahin, televizyonda konuşmanın herkesin harcı olmadığını ve annesinin de bundan biraz sıkıldığını belirterek, ''Normalde benden çok konuşur. Özellikle yakınları, akrabalarıyla çok iyi sohbetler eder'' dedi.

Küçükken çok yaramaz olduğunu anlatan Şahin, yaramazlık yaptığı bir gün kaçtığını söyledi. Şahin, bu anısını da canlı yayında şöyle aktardı:

''Beni uzun süre aradılar, en sonunda babam buldu. Oldukça koşturmuştum, en sonunda tıkandım tabii babam da hırslanmıştı. Ben iyi bir dayak yiyeceğimi bekliyordum ama o da herhalde benim artık teslim olmak üzere olduğumu görünce geldi. Herhangi bir olumsuz davranışta bulunmadı.

O zamanlar motosiklete binmeyi de çok seviyordum. Karabük'ten birkaç kez köyümüze motosikletle geldim. Rahmetli Ahmet amcamın motosikletiyle Hüseyin amcamla birlikte İstanbul'dan buraya defalarca geldiklerini hatırlıyorum. Motosikleti bir süre burada kullandım, Karabük'e gelir giderdim. 1967 model Java marka motosiklettir hala duruyor, İstanbul Avcılar'da. Amcam onu tamir ettirmiş şimdi bile hala çalışıyor. 1967 model kaç yaşındadır bilemiyorum, hesabını siz yapın.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title