Haberler

Sahil Güvenlikten, Seri Operasyonlar

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na Bağlı Timler, İhbarları Değerlendirerek Yaptıkları Bir Dizi Operasyonda, Ege Ve Doğu Akdeniz’de 71 Yabancı Yasadışı Göçmen İle Bu Kişileri Kaçırmaya Çalışan 7 Türk Organizatörü Yakaladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı timler ihbarları değerlendirerek yaptıkları bir dizi operasyonda, Ege ve Doğu Akdeniz’de 71 yabancı yasadışı göçmen ile bu kişileri kaçırmaya çalışan 7 Türk organizatörü yakaladı.

Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, ilk operasyon 18 Ağustos 2006 tarihinde Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Panayır Adası üzerinde gerçekleştirildi. 14 Iraklı, 1 Afgan ve 4 Moritanyalı olmak üzere 21 kaçak göçmen ile 2 tekne mürettebatı gözaltına alındı.

Ertesi gün aynı yerde 9 Afganlı, Tekağaç Mevkii’nde ise yapılan aramada ise lastik şişme bot içersinde 5 Afganlı yakalandı. Bir gün sonra yine Didim’de Akbük Kuruerikbükü Payır Adası açıklarında göçmenlerin bulunduğu bir teknenin battığı bilgisi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Ekipleri, toplam 24 kişi olan kaçaklardan 11’ni sahilde, 7’si balıkçılar tarafından olmak üzere kurtarıldı. Kayıp yasadışı göçmenlerden 2’sinin denizden cesedi çıkarılırken, 4 kişinin halen arandığı ifade edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title