Haberler

Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümü

Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Sahil Güvenlik Komutanlığının 35. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.

Karadeniz, mesajında, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu ve bu nedenle köklü bir deniz kültürüne sahip olunduğunu belirtti.

Sahil Güvenlik Komutanlığının 35 yıldır görevlerini başarıyla yaptıklarını ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Mavi vatan denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için bugün fedakarlık ve mücadelelerle dolu, her zaman daha iyiyi ve daha güzeli arayacağı, duraksayamaya tahammülü olmadan yürüyeceği, dünyada örnek alınan Sahil Güvenlik Komutanlığı olma yolunda ilk adımın atıldığı kuruluş günüdür. Bu amaçla Sahil Güvenlik Komutanlığımız, denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma görevlerini 35 yıldır başarıyla yerine getirmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kastamonu Karadeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title