Haberler

Sahil Güvenlik Komutanlığının Faaliyetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, Akdeniz ve Ege Denizi'nde bir haftada 535 yabancı uyruklu yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Akdeniz ve Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurlarınca 7-14 Temmuz'da Akdeniz, Güney ve Kuzey Ege Grup Komutanlığının sorumluluk sahasındaki 12 olayda 535 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

Öte yandan, sahil güvenlik hava unsurları, jandarma ve emniyet ekiplerince, Ayvacık bölgesindeki bir olayda karada tespit edilen 35 yabancı uyruklu yakalandı.

Düzensiz göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 36 sahil güvenlik botu, 7 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), 3 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 9 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından bin 983 saat seyir yapıldı.

Faaliyetler kapsamında 12 helikopter ve 9 uçak, 79 saat uçuş gerçekleştirdi, 5 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 251 saat görev icra edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title