Haberler

Kefken'de Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı: 15 Ölü, 15'e Yakın Kişi Kayıp

Güncelleme:

Kocaeli'nin Kefken ilçesinde göçmenleri taşıyan balıkçı teknesinde 40 kişi kurtarıldı. Denizden 15 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, 20'ye yakın kayıp aranıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığından, Kocaeli/Kefken açıklarında içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, arama faaliyetlerinde 40 göçmenin kurtarıldığı, 15 dolayında göçmene yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

YARDIM TALEBİNDE BULUNDULAR

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 01.35'te ticari bir gemi tarafından Kefken/Kocaeli 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunduğu ihbarı alındığı belirtildi.

DENİZDEN VE HAVADAN ARANIYORLAR

İhbarın alınmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bölgeye, bir sahil güvenlik uçağı ve iki sahil güvenlik botu sevk edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede bulunan ticari gemilerle arama kurtarma faaliyetlerine katılmak maksadıyla koordine kurulmuştur. Saat 05.03'te battığı bildirilen düzensiz göçmen teknesine yönelik icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, saat 05.25'te Sahil Güvenlik uçağı bölgeye intikal etmiş ve 2 adet SAR (Arama Kurtarma) kitini denize atmıştır. Bölgeye saat 05.38'te intikal eden sahil güvenlik botu tarafından denizden 22, ticari gemiler tarafından 16 olmak üzere toplam 38 kazazede ilk aşamada sağ olarak kurtarılmış, müteakiben 4 cansız beden denizden alınmıştır. Yaklaşık 15-20 kayıp düzensiz göçmenin aranması faaliyetlerine devam edilmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine destek sağlamak maksadıyla görevlendirilen; 1 sahil güvenlik uçağı, 1 helikopterli sahil güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 1 uçak, 1 helikopter ve 2 karakol gemisi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 1 kurtarma botu bölgeye intikalde olup, 5 ticari gemi arama kurtarma faaliyetlerine iştirak etmektedir."

KURTARILANLAR, KEFKEN LİMANI'NA GÖTÜRÜLDÜ

Kurtarılan göçmenlerin bulunduğu TCSG-74 adlı sahil güvenlik botunun, Kefken Limanı'na doğru yola çıktığı öğrenildi.

Durumu ağır olan bir yaralı, helikopterle Kocaeli'deki bir hastaneye sevk edildi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kaybolan göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmalarına ise tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığınca düzensiz göçün önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 13 Ağustos-9 Eylül 2017 tarihleri arasında Karadeniz'de 7 olayda 834 göçmen yakalanarak olası can kayıpları önlenmiş, 10 göçmen kaçakçısı da gözaltına alınmıştı. Ayrıca diğer kolluk birimleriyle müşterek yürütülen faaliyetlerde de jandarma ekiplerince 2 olayda 237 göçmen ve 5 organizatör yakalanmıştı.

Yasa dışı göçün önlenmesi için Ege ve Akdeniz'de olduğu gibi Karadeniz'de de Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları denizden ve havadan, emniyet ve jandarma ekipleri ise karadan denetimlerini sürdürüyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"22 Eylül 2017 tarihinde saat 01: 35'te Kefken/Kocaeli'nin 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunması üzerine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak arama kurtarma harekatı başlatılmıştır. Arama kurtarma faaliyetine TCG Kilimli (Olay yeri koordinatörü) ve TCG Tuzla karakol gemileri ile 1 deniz karakol uçağı ve 2 Sikorsky SH-70 deniz helikopteri katılmaktadır. Bölgede kurtarılan pek çok kazazeden biri olan yaralı kız çocuğu ileri tıbbi müdahale maksadıyla helikopter tarafından bölgeden tahliye edilerek Kocaeli Cengiz Topel Hava Üssü'ne intikal ettirilmiş ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title