Haberler

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi İmza Töreni

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Arama-kurtarma Faaliyetleri İçin Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca Gerçekleştirilen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi İhalesi Sözleşmesi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de Katıldığı Törenle İmzalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın arama-kurtarma faaliyetleri için Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca gerçekleştirilen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi ihalesi sözleşmesi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı törenle imzalandı.

Ankara Kalesi'ndeki Çengelhan Rahmi M.Koç Müzesi'nde düzenlenen imza törenine Bakan Gönül'ün yanısıra, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu ve RMK Marine Murahhas Azası Kudret Önen ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Gönül, Koç Topluluğu şirketlerinden RMK Marine tarafından üretilecek olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesinin, Türk özel gemi sektörü açısından önemli olduğunu söyledi. Yaklaşık 90 metre olan askeri geminin Türk tersanelerinde inşa edilmesinin önemine işaret eden Gönül, "Bu, Türk gemi sektörüne hükümetimizin verdiği öneminde bir göstergesidir. Bu projenin gerçekleşmesiyle, bu büyüklükte bir askeri gemiyi Türk özel sektörü inşa edecek, ayrıca bu tersanelerimiz askeri gemi tasarım yeteneğine de sahip olacaklar" dedi.

Gönül, hükümetin son yıllarda almış olduğu kararlar çerçevesinde bugün gemi inşa alanında faaliyet gösteren özel sektörün, tekrar Avrupa'da ve dünyada söz sahibi olma konumuna geldiğini belirtti.

"Milli menfaatlerimizi tam koruyabilmemiz için denizlerde kuvvetli olmaya mecburuz" diyen Gönül, "Yerli üretimde önemli olan tasarımdır. Artık, taklitten ve parça üretiminden çıkıp, yaratıcılığa ulaşabilmekteyiz. İmzalanan sözleşme ile bu alanda bir ilke imza atılmıştır" diye konuştu. Gönül, üretilecek olan gemilerde milli komuta kontrol sistemi ve yazılımının kullanılacağına işaret ederek, "Projede 140 milyon Euro yurtiçi, 128 milyon Ouro offset imkanı sağlanması nedeniyle toplamda yerli sanayiimize proje bedelinin yüzde 76'sı bir iş imkanı sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar da, müsteşarlığının yürüttüğü projeler hakkında bilgi vererek, önceliklerinin projelerde yerli katkıyı artırmak olduğunu söyledi. Bugün ulaşılan yüzde 50'nin azımsanmayacak bir oran olduğunu dile getiren Bayar, gemi inşa sektörünün de bu orana ulaşılmak istenen alt sektörlerden biri olduğunu kaydetti. Bugün 15-33 metre uzunluğundaki sahil güvenlik botlarının Türkiye'de tasarımı yapılarak dünyaya ihraç edildiğini hatırlatan Bayar, bu projede de aynı kapasiteye ulaşmayı beklediklerini belirtti. Karakol Botları Projesi hakkında da bilgi veren Bayar, bugün 5 özel tersanenin projeye teklif verdiğini ve bu tekliflerin değerlendirildiğini bildirdi.

Bayar, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesini, 25. kuruluş yıldönümü kutlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na yıldönüm hediyesi olarak takdim ettiğini ifade ederek, "Yeni gemilerle kıyı şeritlerimize hakim olacak olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız, dünyaya örnek bir kuvvetimizidir" diye konuştu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç ise, böyle bir projeyi üstlenmekten ve tersanelerinin ilk defa bu çapta bir işi yapmaya soyunmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Koç Topluluğu olarak ülkemizde denizciliğin gelişmesi konusundaki çalışmalarımızla örnek projeler üretebilmeyi ve ilklere imza atabilmeyi hedefliyoruz" dedi. Askeri projelere uygun bir yapıya kavuşturdukları RMK Marine'nin, bu proje ile ticari gemi tasarımı ile imalat faaliyetlerine, askeri gemi imalatını da eklediğini kaydeden Koç, "Koç Topluluğu olarak bu heyecan verici başlangıcın parçası olmak bizi gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Gönül, Bayar, Koç ve Tümgeneral Erenoğlu sözleşmeye imza koydu.

(TAN-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title