Haberler

Sahibinden.com'un Gözü Yurt Dışında

Dünyadaki Büyüyen İnternet Pazarlarından Biri Olan Türkiye'de İnternet Projeleri Yurt Dışından Cazip Yatırımlar Alırken, Seri İlan Kavramını İnternete Taşıyan Sahibinden.com, Yurt Dışındaki Pazarlara Açılmayı Planlıyor.

Dünyadaki büyüyen internet pazarlarından biri olan Türkiye'de internet projeleri yurt dışından cazip yatırımlar alırken, seri ilan kavramını internete taşıyan sahibinden.com, yurt dışındaki pazarlara açılmayı planlıyor.

Türkiye e-ticaret sektöründe 10'uncu yılını dolduran sahibinden.com, 5 yılda kaydettiği yüzde 2 bin 394'lük büyüme oranıyla, Deloitte Teknoloji Fast50 2010 Programı'nda Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketleri arasında üçüncü sırada yer aldı.

Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, soruları yanıtlarken, 1990'lı yılların sonlarında seri ilan kavramının sadece gazete, dergi gibi geleneksel mecralarda bulunurken, gelişen internet teknolojisinin, satıcılara görsel anlamda zengin, daha detaylı ilan verme olanağı, alıcılara hızlı ve kolay ilan arama olanağı tanıdığını anlattı.

Ertaş, ilan işini internete taşıma fikrinin, Türkiye'de ilk kez sahibinden.com'un kurucusu ve Aksoy Group Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aksoy tarafından 1999 yılında ortaya atıldığını ve sahibinden.com'un 2000 yılından yayına başladığını kaydederek, Aksoy Group bünyesinde kurulan sahibinden.com'un Alexa verilerine göre Türkiye'de en çok ziyaret edilen platformlar arasında dokuzuncu sırada yer alan tek e-ticaret platformu olduğunu, ayda 17,5 milyon farklı kişi tarafından ziyaret edilirken, ziyaretçilerin 1,5 milyarın üstünde sayfa gezdiğini söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 28 milyon internet kullanıcısı olduğundan yola çıkarak, internet kullanan her iki kişiden birinin sahibinden.com'u ziyaret ettiğinin söylenebileceğini belirten Ertaş, şu an sahibinden.com'a her 3 saniyede bir, yeni bir ilan girişi yapıldığını, her dakikada 2 otomobil ve her 3 dakikada, 1 gayrimenkulün sahibinden.com aracılığı ile yeni sahipleriyle buluştuğunu dile getirdi.

Ertaş, Türkiye e-ticaret sektöründe 10. yılını dolduran sahibinden.com'un Deloitte Teknoloji Fast50 2010 Programı'nda, 5 yılda kaydettiği yüzde 2 bin 394'lük büyüme oranı ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketleri arasında üçüncü olarak yerini aldığını hatırlatarak, ''sahibinden.com'un bu başarıyı elde etmesinde en önemli rolü, kuruluşundan bu yana kullanıcılarının ihtiyaçlarına önem verip onları dinleyerek kendini sürekli geliştirmesi oynadı'' dedi.

Alıcıları ve satıcıları buluşturmayı amaçlayan bir e-ticaret platformu olduklarına işaret eden Ertaş, ''Sahibinden.com'un bu büyüme oranını yakalamasında kullanıcılarımızla kurduğumuz güçlü ve yakın iletişim ile sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak için yaptığımız yatırımların rolü büyük. Özellikle yazılım mimarisi ve altyapı değişiminin yanı sıra donanım ve network tarafında da kapsamlı yatırımlar yaptık. Tüm bu çalışmalarda önümüzdeki 10 yılı da hesaba katarak ilerliyoruz'' diye konuştu.

-''SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN EKİBİMİZİ GELİŞTİRMEYİ ÇOK ÖNCELİKLİ GÖRÜYORUZ''-

Burak Ertaş, sahibinden.com'un 10'uncu yılında ekiplerini güçlendirme yolunda ve kurumsallaşma alanında adımlar attıklarının altını çizerek, bu girişimlerinin amacını, ''sahibinden.com'un hem şirket yapısı olarak hem de platform olarak daha dinamik bir yapıya kavuşabilmesi'' şeklinde açıkladı ve ''Yönetim kadromuza bu yıl içinde kilit transferler yaptık ve ekibimizi güçlendirdik. Sürdürülebilir büyüme için ekibimizi geliştirmeyi çok öncelikli görüyoruz'' dedi.

Sahibinden.com'un son 5 yılda kaydettiği büyümenin ardında, ilk olarak kullanıcıları ile kurulan güçlü ve yakın iletişim ile sunulan hizmet kalitesini artırmak için yapılan yatırımların önemli bir payı bulunduğunu belirten Ertaş, internet teknolojilerinde başarı için en önemli unsurlardan bir diğerinin de çalışanlar olduğunu vurguladı.

Ertaş, Sahibinden.com'da motivasyonu çok yüksek ve işini sahiplenen bir ekip bulunduğunu ve ekibin 160'ı kişiyi geçtiğini kaydederek, bundan sonraki önceliklerinin de, büyüyen ve gelişen yeni ekipleriyle, kullanıcılara daha iyi ve farklı hizmetler vermek için yeni yatırımlar yaparak büyümeyi devam ettirmek olacağını söyledi.

Burak Ertaş, ''Önümüzdeki dönemde kullanıcılarımıza kendi iş alanımızda en iyi hizmeti sunarken, farklı internet iş alanlarına da yatırım yapacağız. Ayrıca yurt dışında belirlediğimiz pazarlara açılmak da planlarımız arasında yer alıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title