Haberler

Sağlıkta Şiddet Yasayla Önlenmeli"

EDİRNE (AA) – Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin önlenmesi için sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, Edirne Tabip Odası Lokali'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden vatandaşların şifa bulması için çalıştığını vurgulayarak, sağlıkta şiddetin son yıllarda arttığını üzülerek gözlemlediklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarının ellerinden gelen gayreti gösterdiğine işaret eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Son yıllarda sağlıkta şiddet inanılmaz arttı. Çünkü hasta tedavi olamayınca veya yeterli süre ayrılmayınca karşısındaki gördüğü insanı kendisine düşman belledi. Türkiye'deki sorun, sistemin sorgulanması gerekirken karşısında görülen kişinin sorgulanması. Hiçbir hekim hastasına sadece 5 dakika ayırmak istemez ama sistem bunu istiyor. Bir hastayı ben yeri geldiğimde 25 dakika tedavi edebilmeliyim. Sağlık çalışanının şiddete uğradığı zaman verdiği beyaz kod rakamlarını da paylaşmak istiyorum. 2017'nin ilk 6 ayında şiddet sayısı 4 bin 514, şiddete maruz kalan personel sayısı da 5 bin 347. 2013'te 10 bin 715, 2014'te 11 bin 714, 2015'te 11 bin 919, 2016'da ise 9 bin 977 beyaz kod verilmiş. O kadar sık rastlıyoruz ki bu sağlıktaki şiddete. Bakanlığa defalarca önerilerimiz oldu. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını istiyoruz."

Tanrıkulu, geçen hafta 2 doktor ve 1 tıp fakültesi öğrencisinin intihar etmesinin üzüntüsünü de yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Tanrıkulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title