Haberler

'Sağlıkta Liyakat Sahibi Yöneticiler Görevlendirilsin'

Güncelleme:

Sağlık Der İzmir Şubesi, İzmirli sağlıkçılar için iftar yemeği düzenledi. Konak Polis Evi'nde düzenlenen yemekte konuşan İzmir Şube Başkanı Hikmet Güler, "Sağlıkta liyakat sahibi yöneticiler görevlendirilsin" dedi.

Konak Polis Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı. 500 kişinin yer aldığı yemekte konuşan Sağlık Der İzmir Şube Başkanı Hikmet Güler, "Sağlık Der, her yıl Türkiye'nin sağlık ve sosyal meseleleriyle ilgili Türkiye Sağlık Raporu'nu yayınlar. Bakanlık ve bürokrasi nezninde tavsiye ve öneleri ele alır. Uluslaraarası kongreler, Bakanlıklarla ortak çalışmalar yapıyor. Sağlık Der Bünyesinde bilim kurulu 10 hocamız var. Bu sayı giderek artıyor 20 kişiye çıkartacağız. Şu an 85 üyemiz var. Üye sayısı gibi bir kaygımız yok. Nitelikli, omurgalı, artı bir şey katabilecek üyeler istiyoruz" dedi.

40 MİLYON BORCU VAR

İzmir Kuzey Hastaneler ve Güney Hastaneler Birliği yönetimlerinin başarısız olduğunu öne süren Güler, 'Bunun sebebi ehliyet yerine adaletsiz ahbap çavuş ilişkileri ile yönetici atamaları olduğu içindir. Bu ülkede 15 Temmuz darbesi oldu.Bu darbeden sonra artık adaletle ehliyat ve liyakatle iş yapilmasi lazım. Eğer ehliyet ve liyakatle iş yapılmazsa yeni oluşumlar yeni darbelerle tekrar karşılaşırız. Güneyin lokomotifi olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi idari ve mali açıdan çok kotü durumdadır. Küçük ilçe hastanelerinin gerisindedir. Türkiye sıralamasında İzmir Anadolu illerinden geridedir. Birde amirlik ve memurluk hizmet içindir. Millete efendilik yapmak icin değildir. Makamlara , görevlere gelenler makamlari sahsi menfeatleri için degil milletin menfeati için kullanmalidir. İllede ehliyet ve liyakat diyorum. Şu an İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 40 milyon borcu vardır' dedi.

Rektör Açıkladı

İftar yemeğinde davetli olarak katılan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise, "İzmir Demokrasi Üniversitesine dört ay önce atandım. 10 fakülte, 3 yüksekokul mevcut. Biri Tıp, Biri di ve sağlık bilimleri fakültesi. Bu camianın topluluğuyla birlikte yol alacağız. Şimdi de tıp fakültesi kuruluş aşamasındayız. Önümüzdeki yıl tıp fakültesine öğrenci alacağız. Bu öğrencilerimizi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bizim adımıza alacak. Seneye biz de kendi öğrencimizi almaya devam edeceğiz. Tıp Fakültesi kurulmasında bize bu desteği veren İKÇÜ yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Konak İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title