Haberler

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu üyeleri, Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde bağımlılıklara ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Kadıköy'de yürüyüş gerçekleştirdi.

Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu üyeleri ve Yeşilay gönüllüleri bağımlılıklara ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Kadıköy'de yürüyüş düzenledi.

Konuya ilişkin Yeşilay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle "Yeşilay, sağlık için yürüyor" temasıyla düzenlenen Boğa Meydanı'ndan başladı.

"Yeşilay, sağlık için yürüyor" pankartı açan grup, bando eşliğinde ve sloganlarla Kadıköy İskele'ye kadar yürüdü.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı İhsan Karaman, kadının, toplumun temel yapısını oluşturduğunu söyledi.

Karaman, halk sağlıkçıları olarak kadının çok büyük bir misyon yüklendiğini dile getirerek, "Kadınlar, gerek anne, gerek eğitimci gerek eş olarak toplum sağlığı konusunda biz sağlıkçıların en büyük işbirlikçileridir. İstanbul'da 32 bin lise öğrencisiyle yapılan ankete göre çoğunluğu lise 1. sınıfta okuyan her 100 öğrenciden 45'i sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyor. Bu çok ciddi bir tablodur. Bağımlılıklarla mücadelede sizlerin azminiz bizler için büyük önem teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Sümer ise, Yeşilay Hastası'na ilişkin açıklama yaptı. Sümer, bağımlılığın sadece sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden ibaret olmadığı, ne zaman, nasıl, ne sıklıkta tüketileceğine iradeli bir şekilde karar verilemeyen alışveriş, kumar, internet, ileri teknoloji, hareketsiz yaşam, ihtiyaçtan fazla besin tüketerek sağlıksız biçimde şişmanlamanın da bağımlılık türleri arasında yer aldığı ifade etti.

Sümer, bağımlılıklarla mücadelenin sağlık bilimcilerinin değil, sosyal bilimciler, eğitimciler, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, din adamları gibi pek çok teşekkülün ortak sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilay Haftası Kadıköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title