Haberler

    Sağlıklı Nefes Almanızı Sağlayacak Ev Bitkileri

    Özellikle yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında evimizin içinde nefes almak daha da zorlaşıyor gibi geliyor değil mi? Aslında bu sorun sadece yaz mevsiminde yaşadığımız bir sorun değil ama sıcak havalarda daha çok hissedilen bir sorun. Bugünün dünyasında dokunduğumuz, soluduğumuz çoğu şey sentetik ve bu maalesef sağlığımız için pek de olumlu değil. Özellikle büyük şehir merkezlerinde bugün artık doğayla bütünleşmek bir hayli zorlaştı ve soluduğumuz havanın kalitesi de pek iç açıcı değil.

    Özellikle yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında evimizin içinde nefes almak daha da zorlaşıyor gibi geliyor değil mi? Aslında bu sorun sadece yaz mevsiminde yaşadığımız bir sorun değil ama sıcak havalarda daha çok hissedilen bir sorun. Bugünün dünyasında dokunduğumuz, soluduğumuz çoğu şey sentetik ve bu maalesef sağlığımız için pek de olumlu değil.

    Özellikle büyük şehir merkezlerinde bugün artık doğayla bütünleşmek bir hayli zorlaştı ve soluduğumuz havanın kalitesi de pek iç açıcı değil. Peki bu durumu değiştirmek için ne yapabiliriz? Tabii ki yaşadığımız mekanları, iş yerlerimizi ve evlerimizi doğal ev bitkileri ile donatabiliriz.

    Bazı bitkilerin oldukça kuvvetli hava temizleyiciler olduğu bilim insanları tarafından onaylanan bir gerçek. Yaşadığınız mekanlara belli bitkiler yerleştirirseniz çok daha rahat ve sağlıklı nefes alabileceksiniz. Sigara dumanından boya, deterjan, sinek ilacı gibi zararlı ve alerjik kimyasallara kadar her adımda kirlenen havamızı aşağıdaki ev bitkileri ile temizlemek mümkün. Üstelik bu bitkiler görsel açıdan da evinize ve iş yerlerinize güzellik ve pozitif enerji katacak!

    Aşk merdiveni

    Polyester ve plastik nesnelerin yapımında kullanılan ksilen ve çoğunlukla deterjanlarda bulunan formaldehitin emilmesinde etkili olan aşk merdiveninin nem dengesini sağlayan ve serinletici özellikleri de onu harika bir salon bitkisi haline getiriyor.

    Kasımpatı

    Krizantem olarak da bilinen ve ülkemizde de sıklıkla evlerde saksı bitkisi olarak ve bahçelerde gördüğümüz kasımpatı bitkisinin çok güzel olmaktan başka bir de çok iyi bir hava temizleyici olmak gibi bir özelliği de olduğunu biliyor muydunuz?  Kasımpatı bitkisi özellikle deterjan ve dezenfektanlarda kullanılan formaldehit ve amonyağı havadan arındırmada oldukça başarılı bir çiçek.

    Aloe Vera

    İnsanlar 6000 yıldan fazla bir süredir çeşitli faydaları için aloe vera kullanıyorlar. Antik Mısırlılar tarafından ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılan ve özellikle cilt üzerinde mucizevi iyileştirici gücü olan aloe vera havadaki formaldehit ve benzen gibi toksinleri temizlemeye de yardımcı oluyor.

    Kauçuk bitkisi

    Benjamin, keman yapraklı kauçuk gibi birkaç farklı türü olan kauçuk bitkileri yalnızca havayı temizlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda oldukça görkemli ve dikkat çekici bir salon bitkisi olarak da dekorasyonunuza katkıda bulunur. Bahçelerde de inanılmaz uzunluklara ulaşabilen kauçuk ağaçlarını iç mekanlarda kontrol altında tutmak da oldukça kolay.

    Formaldehit başta olmak üzere çoğu kimyasal toksinin havadan arındırılmasında oldukça etkili olan kauçuk bitkisi havada doğal bir nem de yaratarak kuru ve sıcak yaşam alanlarının serinlemesine de yardımcı olur. Ancak bu bitkinin yaprakları küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için zararlı olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

    Deve tabanı

    Temiz havalı bir ev istiyorsanız en etkili salon bitkilerinin başında deve tabanı türleri geliyor. Boya, tutkal gibi mobilya yapımında sıklıkla kullanılan trikloretilen ve deterjanlarda kullanılan formaldehitin etkilerini tamamen yok edebilen deve tabanının bakımı da bir hayli kolay.

    Salon palmiyesi

    Areka palmiyesi olarak da bilinen bu ev ağaçları yalnızca görkemli duruşlarıyla salonları canlandırmıyor, aynı zamanda havadaki zehirleri arındırma konusunda da en önde gelen bitkilerden biri.

    Kurdele çiçeği

    by

    Benzen, formaldehit, karbonmonoksit, taluen ve ksilen gibi pek çok toksin maddeye karşı mükemmel bir koruyuculuğu olan kurdele çiçeğinin bakımı ve çoğaltması da oldukça kolay. Ayrıca evcil hayvan besleyenlerin hiçbir şekilde endişelenmeyeceği, üzerinde herhangi bir toksin bulundurmayan da bir salon bitkisi.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title