Haberler

Kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle Şırnaklılar çevre illere gitmekten kurtuldu

Güncelleme:

Kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle Şırnaklılar çevre illere gitmekten kurtulduŞIRNAK Şırnak Devlet Hastanesinde ilk defa kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle hastalar, çevre illere gitmekten kurtuldu.

Kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle Şırnaklılar çevre illere gitmekten kurtuldu

ŞIRNAK Şırnak Devlet Hastanesinde ilk defa kemoterapi ünitesinin faaliyete girmesiyle hastalar, çevre illere gitmekten kurtuldu. Hastalar, kemoterapi tedavilerini kentte alacak.

Şırnak'ta kemoterapi ünitesi olmadığı için tedavi görmek zorunda kalan vatandaşlar, çevre illerdeki hastanelere gidip tedavi görüyorlardı. Şırnak Devlet Hastanesine yapılan sağlık yatırımıyla bunun önüne geçilerek kemoterapi ünitesi açılarak hizmete girdi.

"Başka illere gitmeye gerek yok"

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağdaş Küçükerdoğan, kemoterapide uygulayacakları bütün malzemeleri temin ettiklerini söyledi. Kemoterapi ünitesini aktifleştirdiklerini aktaran Dr. Küçükerdoğan, "Bundan sonra kanser hastalarımız Diyarbakır, Batman, Mardin ve diğer illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Burada sağlıklı bir şekilde tedavilerini olacaklar. Burada onlara her türlü imkanı sunacağız" dedi.

İç Hastalıklar ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Ferhat Ekici de, "kemoterapi ünitemizde hastalarımıza yönelik her türlü ilaçlar var. Bu ilaçlar arasında klasik kemoterapiler, hedefe yönelik ilaçlar ve immünoterapi dediğimiz ilaç grubu bulunmaktadır. Ortalama kolikliğimize başvuran hasta sayısı 15 ile 20 arasındadır. Ayakta kemoterapi tedavisi gören hasta sayımızda 3 ila 7 arasındadır. Şu ana kadar bize başvuran bütün hastalarımızın kemoterapilerini vermiş durumdayız. Yer sıkıntımız mevcut değildir. Bize başvuran tüm hastalarımızın tedavilerini yapabileceğiz. Artık bu zamana kadar çevre illere ve hatta Ankara ila İstanbul'a kadar giden hastalarımız bundan böyle hastanemizde tedavi altına alınabilecekler. Bütün kanser hastaları bize gelebilir. Yüzde 95 hastalığın ilaçları da hastanemizde mevcuttur. Tedavileri biten hastalarımızın takiplerini de hastanemizde yapabiliyoruz" diye konuştu.

Hasta Havşa Ürek ise, "Daha önce ilk defa Van'a gittim, orada parça aldılar ve hasta olduğumu orda öğrenmiştim. Daha sonra Batman'da tedavi gördüm. En son burada kemoterapi ünitesinin açılmasıyla birlikte 8 seans kemoterapi burada gördüm. Doktorumdan çok memnunum. Allah, razı olsun ondan. Şırnak'ta kemoterapinin olması daha yakın ve daha avantajlıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Şırnak Devlet Hastanesi Şırnak Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title