Haberler

Karabük'te Hastanede Temizlik Görevlisine Saldırı

Güncelleme:

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakını tarafından darp edilen temizlik görevlisi Tuğba Karakaş şikayetçi oldu. Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, olaya ilişkin hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Karabük'te bir hastanede hasta yakını tarafından darp edilen temizlik görevlisi kadın

şikayetçi oldu.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizlik görevlisi Tuğba Karakaş, iddiaya göre hasta yakını Binnaz D. tarafından saçından tutulup yere düşürülerek sürüklendi. Karakaş, başka bir ilde hemşire olduğu öğrenilen Binnaz D.'den şikayetçi oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, olaya ilişkin hastane önünde basın açıklaması yaptı. Ekemen, nöroloji servisinde görev yapan Tuğba Karakaş'ın hasta sevki sırasında asansör önünde bir hasta yakını tarafından darbedildiğini, saldırıya uğradığını ve sözlü olarak taciz edildiğini ifade etti. Olayın kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Ekemen, "Yaşanan sağlıkta şiddet olayının faili başka sağlık çalışanı. Hep birlikte kenetlendik ve bu olayı kınıyoruz" dedi.

Ekemen, büyük fedakarlıklarla şifa dağıtmaya çalışan hemşirelere sonsuz saygı duyduklarını anlatarak, "Hemşire sıfatı ile şifa dağıtan bu arkadaşın hasta yakını sıfatı ile bu hale gelmiş olmasının, bir başka sağlık çalışanına saldırmasının artık akılla, irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Sendika olarak hadisenin ilk anından itibaren üyeleri Karakaş'ın yanında olduklarını söyleyen Ekemen, "Saldırganın işlediği suçun cezasını alması için Öz Sağlık-İş olarak olayın arkasını bırakmayacağız. Darbedilen arkadaşımıza acil şifalar diliyor, bir daha bu olayların yaşanmaması için uygulanabilir, gerçekçi ve suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

Karakaş da gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta yakınının ilk geldiğinden itibaren sıkıntı çıkardığını öne sürerek, "Hastasını yoğun bakıma indireceğimiz için hırçınlıklar yaptı. Asansörden çıktıktan sonra ameliyathanenin önünde arkamdan saçımdan tutarak yere yatırdı. Sonrasını hatırlamıyorum zaten. Şikayetçi oldum" şeklinde konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Karabük Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title