Haberler

Yeni doğan bebeklerde işitme tarama testi uyarısı

Güncelleme:

Yeni doğan bebeklerde işitme tarama testi uyarısı Bebeklerde işitme testi erken yapılmadığı zaman ileri ki süreçlerde işitme engeli olabilir Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Kliniğinde görevli Op. Dr.

Yeni doğan bebeklerde işitme tarama testi uyarısı

Bebeklerde işitme testi erken yapılmadığı zaman ileri ki süreçlerde işitme engeli olabilir

DİYARBAKIR - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Kliniğinde görevli Op. Dr. Günay Kozan, yeni doğan bebeklerde işitme testinin en kısa sürede ya da doğduktan hemen sonra yapılmaması durumunda bebeklerin ömür boyu işitme engelli bir birey olarak kalabildiğini işaret ederek aileleri uyardı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Kliniğinde görevli Op. Dr. Günay Kozan, yeni doğan bebeklerin ailelerine işitme testi uyarısı yaptı. Op. Dr. Kozan, ailelerin işitme tarama testi yapmadığı takdirde bebeklerin ömür boyu işitme engelli kalabildiğini hatırlatarak önemli açıklamalarda bulundu.

"Erken teşhis edilmediği zaman işitme kaybı olacaktır"

Yeni doğan bebeklerin doğar doğmaz ve aynı hastanede bahse konu işitme tarama testi yapılabilmekte olduğunu belirten Op. Dr. Kozan, "Yeni doğan bebeklerde bizim istediğimiz işitme tarama testleri çok önemli ve Sağlık Bakanlığının programında da yer almaktadır. Yeni doğan bebeklerde işitme tarama testleri erken dönemde işitme kayıplarını tespit edip daha sonrasında ömür boyu oluşabilecek işitme kaybının önüne geçmek için yapılan bir taramadır. Aileler bunu yapmazlar ise ömür boyu işitme kaybı olacaktır ve bu insanlar 4 yaşından sonra tanı koyduğunda işitme kaybı ile konuşma problemi olacağından ömür boyu işitme ve konuşma engelli olarak kalacaklardır maalesef" dedi.

"Aileler pandemiden korkmasınlar, bebeklerine test yapsınlar"

Ailelerin pendemiden dolayı endişeye kapılıp bebeklerini hastaneye getirmekten çekinmemelerini isteyen Op. Dr. Kozan, "Pandemiden dolayı endişe ve sakınca görmeden rahat bir şekilde bebeklerini hastaneye getirebilirler. Bebeklerin getirileceği yerler izole bir alan olduğundan bu işitme testleri hastanelerimizde yapılmaktadır. Aileler bu konuda tamamen rahat olsunlar. Çünkü erken dönemde tespit edemediğimiz takdirde çok ciddi sıkıntılar oluşturacağından dolayı mutlaka erken dönemde gelmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gazi Yaşargil Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title