Haberler

BM: 2020'de 280 milyondan fazla kişi uyuşturucu kullandı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, 2020'de dünya genelinde 280 milyondan fazla kişinin uyuşturucu kullandığını bildirdi.

Waly, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kovid-19 salgını ve Ukrayna, Afganistan ve Afrika'daki istikrarsızlık gibi nedenlerle uyuşturucu kullanan ve tedaviye ihtiyaç duyan kişilerin gerekli desteğe erişiminde ciddi sorunlar yaşadığına dikkati çekti.

Birçok açıdan zor bir dönemden geçildiğini belirten Waly, bu zor süreçte uyuşturucu ticaretinin de arttığını belirtti.

Waly, dünya genelinde sentetik uyuşturucu çeşidinde artış gözlemlendiğine, bunu emniyet güçlerinin ele geçirdiği maddelerden tespit ettiklerine dikkati çekerek, özellikle Kuzey Amerika'da opioid türü sentetik uyuşturucunun her geçen gün daha fazla can aldığını, bir başka opioid türü olan tramadol isimli maddenin ise Afrika ve Orta Doğu'da insanları tehlikeye atmaya devam ettiğini vurguladı.

Tedavi için ulaşılması en zor kişilere yardım götürülmesinin önemine işaret eden Waly, özellikle mülteci kamplarında kalan ya da insani yardım organizasyonlarında yaşamını sürdüren veya ayrımcılık ya da damgalanma korkusu yaşayan bireylere ulaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadınlar, tedaviye ulaşımda ciddi engellerle karşı karşıya

Waly, kriz ve çatışma ortamlarında en çok kadınların etkilendiğini, uyuşturucu kullanımı nedeniyle çeşitli rahatsızlıklar yaşayan kadınların tedavi olanaklarına ulaşmakta ciddi engellerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Dünyanın bazı bölgelerinde, tedavi gören hastalar arasında kadınların oranı yüzde 10'un altında." ifadesini kullandı.

UNODC'nin dünyanın her yerinde koşullar ne olursa olsun uyuşturucu kullanımı nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyan insanlara yardım götürmekte kararlı oluğunu vurgulayan Waly, şunları kaydetti:

"2020'de dünya genelinde 280 milyondan fazla kişi uyuşturucu kullandı."

UNODC tarafından her yıl düzenli olarak yayımlanan uyuşturucu raporu 27 Haziran'da kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: AA / Sağlık

Birleşmiş Milletler Kuzey Amerika Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title