Haberler

Sağlık Turizminde Hedef Marka Olmak

Güncelleme:

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Barış Aydın, Başkent'in sağlık turizmi açısından ciddi potansiyeline dikkati çekti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın da katıldığı Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi Kongresi Bilkent Otel'de düzenlendi.

Kongrede konuşan ASİAD Başkanı Barış Aydın, sağlık turizmi ve yaşlı bakım turizminin Türkiye'de ve dünyada hızla gelişen bir sektör olduğunu ancak henüz yaşlı turizmi konusunda ülkemizin çok düşük bir gelir payına sahip olduğunu belirtti.

Barış Aydın, ülkemizi "Doğudan bakıldığında batılı, batıdan bakıldığında doğulu bir ülkedir. Sıcak topraklardan bakıldığında serin, soğuk ülkelerden de bakıldığında sıcak bir ülkedir" olarak tanımlayarak bir iş adamı olarak sağlık turizmine "tedavi önerisi"nde bulunmak istediğini ifade etti.

Aydın, "Sağlık turizmi açısından Anadolu oldukça verimli kaynaklara sahip. Ayrıca, yaşlı bakım turizmine ev sahipliği yapacak potansiyele de sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. Hayata geçirilecek projelerle bölgenin ve ülkenin kalkınması sağlanırken, istihdam da yaratılacak. Anadolu insanının şefkatli, sevgi dolu, samimi ve içten yapısına bir de eğitimin eklenmesi sağlık turizmi açısından önemli bir artı değer olacaktır" dedi.

-Doğal alt yapıların tamamına sahibiz-

Türkiye'nin sağlık turizmi için gerekli olan doğal alt yapıların tamamına sahip olduğunu kaydeden Aydın, 4 saatlik uçuş mesafesinde komşusu olan 62 ülkeyle olan yakınlığının da sağlık turizmi alanında bir avantaja dönüştürmesi gerektiğini vurguladı.

Termal kaynakların sağlık için büyük önemi olduğuna da değinen Aydın, Ankara'nın termal kaynak ve doğal maden suları ile Türkiye'de markalaşmış durumda olduğunu ve bu tesisleri dünya markası haline getirecek adımlar atılması gerektiğini bildirdi.

Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, sanayiciler, yatırımcılar ve devlet yöneticileri ile el ele vererek Ankara'nın dünya çapında bir sağlık turizmi markasına dönüştürülebileceğine işaret eden Aydın, şunları söyledi:

"Başkent Ankara'ya gönül vermiş sanayiciler olarak şehrimizi; başta sağlık turizmi olmak üzere, sanayi, fuar, kongre ve üniversite alanında da Türkiye'nin başkenti haline getirmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Şehircilik Bakanlığı, bu bakanlıklara bağlı kuruluşlar, üniversiteler ve yerel idareler, kol kola verip bir uyum içerisinde çalışırsa, dünyada, sağlık turizmi açısından markalaşmayı ve bu markanın karşılığını verebilecek yatırımları yapma ve hizmetleri üretme imkanımız olur. Yapılacak yatırımlar sayesinde Ankara'yı sağlık turizmi konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden birisi yapabiliriz."

ASİAD Başkanı Barış Aydın, Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi'nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Barış Aydın Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title