Haberler

Sağlık-sen Üyeleri, Ebe ve Hemşirelere Karanfil Dağıttı

Sağlık Sendikası (Sağlık-sen) Gaziantep Üyeleri, Ebeler Haftası Nedeniyle 75. Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi'ni Ziyaret Ederek, Ebe ve Hemşirelere Karanfil Armağan Etti.

Sağlık Sendikası (Sağlık-Sen) Gaziantep üyeleri, Ebeler Haftası nedeniyle 75. Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi'ni ziyaret ederek, ebe ve hemşirelere karanfil armağan etti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, Kadın Kolları Başkanı Havva Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri 75. Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi'ni ziyaret ederek, ebe ve hemşirelere karanfil dağıttı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, ebelerin sorunlarının çözülmesini istedi. Arayıcı, ebelerin sağlık hizmetlerinin sunumunda çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, "Ebelik mesleği, hem bebeğe, hem de anneye hizmet eden, kutsal bir meslek olduğu kadar, dünyanın daha güzel ve yaşanır bir yer olmasını sağlayan ve sağlayacak olan kadınlarla iç içe çalışan bir meslektir. Bu nedenle de ebelerin sorunlarının çözümü, anne ve bebek sağlığı, daha doğrusu toplum sağlığı açısından da önem taşımaktadır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ve Avrupa Birliği'nde, ebelik ve hemşirelik birbirinden ayrı iki meslek olarak tanınmaktadır. Ebelerin alanlarında hemşirelerin, hemşirelerin alanlarında ebelerin çalışması söz konusu değildir. Fakat ülkemizde bu ayırım gerektiği gibi yapılmamış, ebe meslektaşlarımız, her türlü alanda keyfi olarak ayırım yapılmadan hemşirelerin yerine çalıştırılmış, meslekte yükselme, yönetim görevi alma ya da sertifikasyon söz konusu olduğunda ise son derece net bir biçimde ayırım yapılarak ebe oldukları kendilerine hatırlatılmıştır" diye konuştu.

(MY-OÇ-Y) 22.04.2008 17:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title