Haberler

Sağlık Sen Samsun Şube Başkan Yardımcısı İhsan Öksüz:

Memur-sen'e Bağlı Sağlık Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İhsan Öksüz, 4/b Sözleşmeli Statüde Çalışan Personelin En Önemli Sorunlarından Birinin Eş Durumu Tayinlerinin Olduğunu ve Bunun İçin Başlatılan Mücadelenin Sürdüğünü Söyledi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İhsan Öksüz, 4/B sözleşmeli statüde çalışan personelin en önemli sorunlarından birinin eş durumu tayinlerinin olduğunu ve bunun için başlatılan mücadelenin sürdüğünü söyledi.

Toplumun temel taşını oluşturan aile bütünlüğünün korunması adına sözleşmeli personelin eş durumu nedeni ile karşılaşmış olduğu mağduriyetin önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların ve düzenlemelerin yapılması için Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na müracaatta bulunduklarını ifade eden Öksüz, "4/B sözleşmeli statüde çalışan personelin en önemi sorunlarından biri olan eş durumu tayinleri için başlattığımız mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. 4/B sözleşmeli statüde çalışanların

en önemi sorunlarından birini eş durumu tayinleri teşkil etmektedir. Birçok sözleşmeli personel ne yazık ki eşinden, ailesinden ve yuva mefhumundan uzak kalmak sureti ile görevlerini yapmaktadır. 4/B statülü personelin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile imzalamış oldukları hizmet sözleşmesinin 10. maddesinde yer alan 'İlgili, herhangi bir sebeple sözleşme yaptığı kurum dışında görev yapma talebinde bulunmaz' hükmü, anayasanın 41. maddesinde yer alan 'Ailenin korunması' hükmüne açıkça aykırıdır" dedi.

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title