Haberler

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş."Huzuru Bozan, Fiili Yada Sözel Şiddet Uygulayan, Kıran, Döken,...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hastanelerde fiili ve sözel şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınlarına Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanmasını istedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hastanelerde fiili ve sözel şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınlarına Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanmasını istedi.

Memiş, Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından bir lokantada düzenlenen, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler" günü yemeğinde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle şiddet olayları ile ilgili bir dizi tedbirler aldığını hatırlatarak, bunların yeterli olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Hastanelerde fiili ve sözel şiddet uygulayan kişilerin yaptıklarının yanına kar kaldığını savunan Memiş, "Huzuru bozan, fiili ya da sözel şiddet uygulayan, kıran, döken, hasta ve hasta yakınlarına mutlaka Kabahatler Kanunu gereğince yüklü miktarda cezai işlem uygulanmalı" dedi.

Sağlıkta şiddeti caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini belirten Memiş, geçen ay TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu'na bir rapor sunduklarını anımsatarak, "Şiddet uygulayan kişiler Türkiye'nin neresinde olursa olsun hastaneye ya da sağlık kuruluşlarına başvurduğunda, kimlik numarasını verdiğinde

'Bu kişi şiddet uygulamıştır' yazısı çıksın ve o vatandaş kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olsun" önerisinde bulundu.

-"Sağlık iletişim birimlerinin oluşturulmasını istiyoruz"-

Memiş, yaptıkları araştırmaya göre, vatandaşın yüzde 19'unun sağlık kurumlarındaki hasta hakları birimini bildiğini söyleyerek, sağlık çalışanları hakkında gerçek olan ya da olmayan şikayetleri bu kesimin yaptığını iddia etti.

Ortada iletişim eksikliği olduğunu kaydeden Memiş, hasta hakları birimlerinin kaldırılmasını, onun yerine "sağlık iletişim birimleri"nin oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Muhabir: Emrah Yaşar

Yayıncı: İbrahim Uyar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Metin Memiş Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title