Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

Güncelleme:

"Emek örgütleri için 1 Mayıs kutlamaları çok önemli. Taksim tabusu yıkılmalıdır.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, emek örgütleri için 1 Mayıs kutlamalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Taksim tabusu yıkılmalıdır. Bayram gibi kutlama yapmak istiyoruz" dedi.

Sağlık muhabirleriyle bir araya gelen Memiş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de bir kişinin yılda ortalama 8,2 kez hastaneye başvurduğunu, bu oranın Avrupa'da 7 olduğunu ifade eden Memiş, bunun sağlık sisteminde sürdürülebilirlik açısından sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Memiş, Türkiye'deki sağlık okur-yazarlığının tespiti için 23 ilde 5 bin kişiyi kapsayacak araştırma başlattıklarını, bunun sağlık sistemi açısından önem taşıdığını ifade etti. 

Araştırmada ilaç kullanımından sağlık hizmetinden yararlanmaya kadar birçok konuda sorular sorulacağını aktaran Memiş, sonuçların mayıs sonu haziran başı gibi açıklanacağını, böylece Türkiye'nin sağlık okur-yazarlığı haritasının çıkarılacağını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Memiş, sağlıkçıların Avrupa'daki meslektaşlarının 3 katı fazla çalıştığını söyledi.

Memiş, sağlıkta şiddete karşı hasta yakınlarının bilgilendirileceği iletişim birimleri kurulmasını önerdiklerini, bunun yapılması halinde sağlıkçıların hastalarıyla daha fazla ilgilenebileceklerini belirterek, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmesi gerektiğini vurguladı.

-Aile hekimlerinin acilde nöbet tutması

Aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutmasını da eleştiren Memiş, konuyu yargıya taşıdıklarını, bunun gönüllülük esasına göre olması gerektiğini belirtti.

Aile hekimlerinin acillerde değil gerekirse aile sağlığı merkezlerinde saat 00.00'a nöbet tutabileceğini savunan Memiş, nöbetlerin, söz konusu hekimlerin mesleki gelişimleri için yararlı olduğu görüşüne katılmadığını söyledi. Memiş, "Nöbetler aile hekimlerinin mesleki gelişimi açısından gerekliyse o zaman idarecilik yapan doktorlar da nöbet tutsun" dedi. 

- "Taksim tabusu yıkılmalı"

Memiş, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili soru üzerine, "Emek örgütleri için 1 Mayıs kutlamaları çok önemli. Taksim tabusu yıkılmalıdır. Bayram gibi kutlama yapmak istiyoruz. Çözüm sürecine destek vermek için konfederasyon olarak bu yıl kutlamaları Diyarbakır'da yapacağız" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Metin Memiş 1 Mayıs Taksim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title