Haberler

Sağlık-Sen Bayramımızı Kutlayamadık

Güncelleme:

Türk Sağlık-Sen Elazığ Şubesi "Adaletsizliklerin Son Bulması" konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde bir araya gelen Türk Sağlık-Sen Elazığ teşkilatı üyeleri sağlık sektöründeki adaletsizliklerin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler.

Türk Sağlık-Sen adına bir basın açıklaması yapan Şube başkanı Reşit KILIÇ, bugün 14 Mart Tıp Bayramı, Sağlık çalışanlarının en mutlu olması gereken bir gündür, ancak bu bayram bizim için sözde bir bayram oluyor.

Yetkililer sorunları çözüp sağlık çalışanlarına bayram ettirmeleri yerine kuru laflarla bayramı kutluyor ve geçiştiriyorlar, sığ kutlama mesajlarına mahkum edilen bu bayramda biz haklı taleplerimizi gür bir sesle duyurmak adına bugün alanlara çıktık dedi.

Kılıç , Bu yaptığımız eylemde çağrımız Sağlık çalışanları için sorunlar yumağı haline gelen performansa dayalı döner sermaye sisteminin düzeltilmesidir. Doktorundan hemşiresine ebesinden sağlık teknisyenine memurundan hizmetlisine kadar sağlık kurumlarından hizmet veren tüm çalışanlar bu sistemden yakınmaktadırlar.

Sendika olarak yaptığımız bir ankette performansa dayalı döner sermaye sistemin çalışanların yüzde 75,8 inin uygulamayı haksız ve adaletsiz bir uygulama olarak nitelendirmeleri sorunu açıkça ortaya koymaktadır.

Tüm bu sorunların kaynağı olan performansa dayalı döner sermaye sistemi artık içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bir an önce sisteme tedavi şarttır, sistemde sağlık çalışanlarının beklediği ve istediği şu değişiklikleri yapmanın zamanı gelmiştir.

"Adil, hakkaniyet ölçülerine uygun, çalışanlar arasında haksızlığa yol açamayan bir döner sermaye sistemi kurulmalıdır, sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemeleri iyileştirilmelidir.

Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri emekliliğe yansıtılmalıdır, sağlık kurum ve kuruluşlarında alınan döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi kesilmemelidir, döner sermaye ödemelerinin azaltan mevzuat değişiklikleri iptal edilmelidir. Kalite denetimlerinde düşük puan alan hastanelerde sorumlulukları olmadığı halde çalışanların döner sermaye ödemelerinin düşürülerek cezalandırmalarına yönelik işlemi sonlandırılmalıdır.

Tüm bu talepler sistemi rahatlatacak ve sağlık çalışanlarını memnun edecek uygulamalar olacaktır. Sağlık Bakanlığı bir tıp bayramından söz edecekse bu düzenlemeleri hayat geçirmeli ve çalışanlarını sevindirmelidir, aksi taktirde sağlıkçının bayram yapacak ve kutlayacak bir günü yoktur.

Sorunları çözüldükten sonra gelecek yıl gerçek anlamda bir tıp bayramı kutlamayı arzu ediyor ve tüm sağlık çalışanlarından güzel günler için verdiğimiz mücadelede yanımızdan olmalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tıp Bayramı 14 Mart Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title