Haberler

Sağlık Müdürü Özmercan'dan İshal Uyarısı

Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, İshale Bağlı Ölümlerin Önlenmesinde Ağızdan Sıvı Tedavisinin ve Hijyenin Önemli Olduğunu Belirterek, Bu Konuda Aileleri Uyardı.

Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, ishale bağlı ölümlerin önlenmesinde ağızdan sıvı tedavisinin ve hijyenin önemli olduğunu belirterek, bu konuda aileleri uyardı.

Yazılı bir açıklama yapan Özmercan, yaşanan sıcak yaz günlerinde artan ishalli hastaların çocuk ve bebek ölümlerine neden olduğunu dikkat çekerek, ağızdan sıvı tedavisi ve hijyen önlemi ile hastalıkların önlenebileceğini vurguladı. Ailelere uyarılarda bulunan Özmercan, "Küçük çocuklarda ishali önlemek için anne sütü önemlidir. Son yıllarda anne sütü ile beslenen ishal tedavisinde iyileştirmeyi hızlandırmada önemli olduğu açığa kavuşmuştur" dedi.

İshal olan çocukların takip edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleşen Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, "Dışkı sayısı 2 saatte birden fazla oluyorsa, ateş yükselirse ve 24 saatten fazla sürerse, dışkıda kan olursa, ağızdan sıvı alımı bozulursa, beslenemezse bebek yada çocuk hemen bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir" şeklinde konuştu.

(İG-MSA-Y) 03.07.2008 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title