Haberler

Sağlık Lisesi Öğrencileri Tansiyon ve Kan Şekerini Ölçtü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Anadolu Sağlık meslek Lisesi öğrencileri, toplum hizmeti çalışması kapsamında tansiyon ve kan şekerini ölçtü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Anadolu Sağlık meslek Lisesi öğrencileri, toplum hizmeti çalışması kapsamında tansiyon ve kan şekerini ölçtü.

Silvan ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri toplum hizmeti çalışması kapsamında Gazi Caddesi Hükümet konağı önünde ellerinde tansiyon ve şeker ölçüm cihazlarıyla vatandaşların şeker ve tansiyonlarını ölçtü. Yapılan çalışmalarda değerleri yüksek olan vatandaşları hastanelere yönlendirdi. Öğrenciler yarın da vatandaşların kan bağışında bulunmalarını istedi. Silvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Gündüz, "İnsanlarımızın yaşadıkları şehirde bir sağlık okulu olduğunu, onlara hizmet

etmeleri için bu okulda hemşirelerin ve ATT'lerin yetiştiğini yaptığımız hizmetle ve onlara faydalı olarak hatırlatmak istedik. Bu sene sağlık meslek lisesi olarak yaptığımız faaliyetlerin olumlu tepkileri beni çok mutlu etti. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek çok güzel. İnsanlara faydalı olmanın verdiği bu mutluluğu öğrencilerimle paylaşmaktan da keyif aldım" dedi.

Öğrencilerden İrfan Aktar ise, "Bu sene gerçekten topluma dönük çok güzel işler yaptık. Bu ayki planımız mahallemizdeki insanların sağlık konusunda bilinçlenmesi sağlamak amacıyla tansiyon ve şeker ölçümlerinin yapılmasıydı. Tansiyon ve şeker ölçümü ve kontrolü çoğu önemli hastalığın tanısında belirleyici bir özellik gösteriyor. Ben ve arkadaşlarım bu önemli hizmeti yaparken vatandaşlardan çok güzel tepkiler ve dualar aldık. Bu bizi çok sevindirdi" dedi.

Verdikleri toplum hizmetlerinden ötürü çok mutlu olduklarını söyleyen Piroz Kan da, "Toplumun sağlık sorunlarını bulup onların sağlık sorunları ile ilgili hastanelere yönelttiğimiz için onur duyuyoruz. Biz beyaz melekler, vatandaşlar için varız daima var olacağız. Bugün 12 arkadaşımızla birlikte ilçe merkezinin her bölgesini gezdikten sonra hükümet konağı önünde bir stand açtık Tansiyonu ve şekeri olan hastaları tespit ettik. Tansiyonu ve şekeri yüksek olan vatandaşları hastaneye yönlendirdik ve yapılması

gerekenleri söyledik" şeklinde konuştu.

Tansiyonunu ölçtüren Şafi Aksoy ise öğrencilerin yapmış oldukları davranışlardan dolayı memnun olduğunu dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title