Haberler

Sağlık Kenti Samsun Projesi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un Gün Geçtikçe Sağlık Merkezi ve Kenti İddiasını Daha da Artıracağını Söyledi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un gün geçtikçe sağlık merkezi ve kenti iddiasını daha da artıracağını söyledi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda kamu kurumları ve özel sağlık kuruluşları temsilcileri ile toplantı yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un bölgesinin ve ötesindeki Karadeniz kıyı kenarının sağlık alanında bir başvuru, bir tedavi merkezi ve sağlık merkezi olma iddiasını taşıdığını kaydetti. Vali Güzeloğlu, "Sağlık sadece tedavi ilişkisinin dışında bir turizm olgusu, hareketlilik ve buna bağlı olarak ekonomik girdi oluşturmaktadır. Hedefimiz bütün anlamda Samsun'u sağlık kenti olarak geleceğe taşımak ve bu alanda yapılan çalışmaları uyumlu ve sürdürülebilir kılmaktır" dedi.

Özel sağlık kuruluşlarının kentin gelişmesi, kalkınması ve sağlık alt yapısının kaliteleşmesine çok önemli katkılarının bulunduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "Genel anlamda özel sağlık kuruluşlarının geleceğe dönük yatırım ölçekli çalışmaları ve planları var. Bugün bu kurul, bunu sağlamak ve sağlık alanında bir merkez olan Samsun'un iddiasını daha öteye taşımaktadır. Samsun'un iddiası bölgesinin ötesinde uluslararası yani Karadeniz'e kıyı ülkeler boyutunda bir sağlık kenti ve merkezi konumuna ulaşmak anlamı taşıyor. Sağlık Bakanlığı, üniversite ve özel kuruluşlarının yoğun çalışmaları her geçen gün Samsun'un sağlık merkezi olması iddiasını daha da artıracaktır. Sağlık sadece sağlıkla ilgili bir süreç değil, kalkınmayı doğrudan etkileyen hizmetler sektöründe kendisinin dışında hemen bütün alanları pozitif olarak değiştiren bir alandır. Türk sağlık sektöründeki gelişmeler ışında Samsun'u öne çıkartmak için başlayan sürecin inanıyorum ki bu katkılarla daha öteye taşınmaması için hiç bir neden yok" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Samsun Kalkınma Ofisi tarafından Sağlık Kenti Samsun Projesi hakkında hazırlanan sunum gösterildi. Sunumda, dünya konseptiyle de uygun yeni yaklaşım sağlık turizmi olduğu ve bu yaklaşımı hayata geçirecek ve Samsun'un sağlık merkezi olmasını sağlayacak ve planlı bir hareket oluşturacak yapının Samsun Sağlık Sektör Platformu olduğu vurgulandı.

Daha sonra sağlık sektörünün tüm taraflarının ortak bir Samsun sağlık paydası doğrultusunda fikir, eylem ve hedef birliği sağlayarak ve bölgesel bir merkez olan kenti ulusal ve uluslararası bir sağlık merkezi olması için yapılacak AR-GE ve tanıtım çalışmalarını organize etmek ve yürütmek amacıyla Sağlık Tanıtım Grubu'nun kurumsal yapısı oluşturuldu.

(İG-SA-Y) 18.06.2008 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title