Haberler

Sağlık İçin Her Sabah Van Gölü'nde Yüzüyorlar

Güncelleme:

Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve tatil için doğdukları ilçeyi tercih eden Ahlatlılar, sağlıklı yaşam için sabahın erken saatlerinde Van Gölü'nde yüzüyor.

50 KİŞİ SERİN SUDA YÜZME KEYFİNİ YAŞIYOR

Van Gölü sahilindeki Ahlat Öğretmenevi'nin bahçesinde buluşan yaklaşık 50 kişilik grup, gölün serin suyunda yüzmenin keyfini yaşıyor.

"BU ZEVKİ HİÇBİR YERDE ALAMADIM"

Gölde yüzen 98 yaşındaki Ahlatlı iş adamlarından Yunus Ensari, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yaşta halen sağlıklı olmasını Van Gölü'nün serin suyuna borçlu olduğunu söyledi.

Van Gölü'nün kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Ensari, "90 yıl önce yani 5-10 yaşlarındayken bu kadar kayalık yoktu. Göl daha gerilerdeydi. O zamanlar sabahtan akşama kadar gölden çıkmazdık. Şimdi 98 yaşındayım. Bugün gençlerle yüzdüm. Sağlığımı da Van Gölü'ne borçluyum. Avustralya hariç dünyanın her tarafını gezdim. Birçok yerde denize girdim. Fakat bu zevki hiçbir yerde alamadım. Bu su hiçbir yerde yok." dedi.

"SODALI SU VÜCUDUMUZDA İLAÇ NİYETİNE KALIYOR"

Göle giren emekli öğretmen Behlül Şerefoğlu ise her sabah 06.30'da gölde buluştuklarını belirterek ilk önce 4-5 kişilik grupla bu etkinliği başlattıklarını söyledi.

Şu anda grubun sayısının 50 kişiye ulaştığını, bunun gerçekten çok güzel bir buluşma olduğunu anlatan Şerefoğlu, şöyle devam etti:

"Her sabah buradayız. Yosun, deniz kestanesi, deniz anası, köpek balığı ve Van Gölü canavarı gibi canlılar olmadığı için gölde istediğimiz kadar açılıyoruz. Van Gölü sodalı suyuyla çok farklı bir özelliğe sahip. Buradan çıktıktan sonra banyo yapmıyoruz. Sararmasın diye saçlarımıza su döküyoruz ama vücudumuzu yıkamıyoruz. Sodalı su vücudumuzda ilaç niyetine kalıyor. İstanbul ve Ankara'dan, son yıllarda doktorların cilt hastalıkları için vatandaşları Van Gölü'ne gönderdiğini duyuyoruz. Bu da gölün önemli özelliklerinden biri. Her bakımdan Van Gölü çok özel. Her gün burada buluşmaya devam ediyoruz. Gün geçtikçe de kalabalıklaşıyoruz."

"64 YAŞ DİNÇLİĞİNİ VAN GÖLÜ'NE BORÇLUYUM"

Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği Başkanı Şahap Koçalp da Türkiye'nin tüm denizlerinde yüzdüğünü ancak Van Gölü'nde yüzmenin tadını hiçbir yerde alamadığını dile getirerek "64 yaşında bu kadar dinçsem, bunu Van Gölü'ne bağlıyorum. Benim gibi diğer arkadaşlarımda aynı duyguları taşıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Türkiye Ahlat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title