Haberler

Sağlık Çalışanlarının İş Bırakma Eylemi

Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesini istediklerini söyledi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, Türkiye'nin uluslararası düzeyde sağlık alanındaki yerinin kötü olduğunu savunarak, Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesini istediklerini söyledi.

Sağlık çalışanları, Tam Gün Yasası ve performansa dayalı ücret uygulamasını protesto etmek ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılması için bu sabah başlattıkları iki günlük iş bırakma eylemi kapsamında akşam saatlerinde Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya geldi.

İlhan, burada yaptığı konuşmada, yarın da devam edecek eylemle ilgili kararlılıklarını göstermek için toplandıklarını ifade ederek, "Gündüzki heyecanımızı kaybetmeyelim diye birlikteyiz" dedi.

13 Mart'ta yapılan mitingle sağlıktaki kötü gidişi, sağlık çalışanlarının gelecek kaygını anlatmaya çalıştıklarını belirten İlhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin çok yüksek olduğunu" ifade etmesine karşın, hekimlerin büyük bölümünün de "mutsuz olduklarını" dile getirmelerinin bir çelişki olduğunu vurguladı.

Araç muayenelerinin 30 dakikada yapılmasına karşın hasta muayenesinin 3 dakikada yapılamayacağını belirten İlhan, "Türkiye'nin uluslararası düzeyde sağlık alanındaki yeri kötü. Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Dağdelen de, tıp fakültelerinde yaşanan sorunlara değinerek, "Tıp fakültelerinde neler oluyor, herkes biliyor. Öğrencilerimize, asistanlarımıza, intörnlere puan toplamayı öğretmek yerine düşünmeyi öğretmek istiyoruz. Bütün tıp fakülteleri bundan rahatsız" diye konuştu.

Dağdelen, bugün başlayan eylemle dile getirdikleri rahatsızlıklarının duyulmuş olmasını umut ettiklerini söyleyerek, aksi takdirde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Daha sonra çeşitli gruplar tarafından şarkılar seslendirildi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title