Haberler

Sağlık Çalışanlarının Güvenlik Soruşturması

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, atamaları yapılan ama güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen sağlık çalışanlarının bir an önce görevlerine başlamalarını beklediklerini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, atamaları yapılan ama güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen sağlık çalışanlarının bir an önce görevlerine başlamalarını beklediklerini söyledi.

İrgil, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile düzenlediği basın toplantısında, son dönemde sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar yaşandığını savundu.

Sağlıkta dönüşüm projesinin KHK ile bir gecede çöpe atıldığını belirten İrgil, bu kararın ardından sağlık personeli açısın büyük bir kargaşa yaşandığını iddia etti.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birinin döner sermaye olduğuna değinen İrgil, buna ilişkin yönetmeliğin yeniden düzenlenerek, ek ödeme ve nöbet ücretlerinin yeniden ele alınmasını istedi.

İrgil, Sağlık Bakanlığına ataması yapılan sağlık personelinin büyük bölümünün güvenlik soruşturması gerekçesiyle görevlerine başlayamadıklarını vurguladı İrgil, "Şu anda ülkede sağlık personeli açığı var ama binlerce doktor, hemşire evde veya atanmışsa güvenlik soruşturmasını bekliyor. Bakanlık, bu sağlık çalışanları ile hastaları bir araya getiremeyecek kadar kifayetsiz. Atamaları yapılan ama güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen sağlık çalışanlarının bir an önce görevlerine başlamalarını bekliyoruz. Bitmeyen güvenlik soruşturmaları en acil sorun." ifadesini istedi.

Sağlık Bakanlığının personel alımı yerine taşoranlaşmayı tercih ettiğini öne süren İrgil, uzmanlaşma gereken sağlık alanında taşeronlaşmaya son vermesi gerektiğini söyledi.

İrgil, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, emekli ücretlerinin artırılması ve şiddetin önlenmesine yönelik tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Şeker de Ankara Garı önündeki bombalı saldırının gerçekleştiği 10 Ekim'in Ankara'nın en kara günü olduğunu belirterek, "Bu günü anmayı yasaklayarak bunu unutturamazlar. Aksine ne kadar suçlu olduklarını daha çok deşifre edeceğiz. Bu şiddetten vazgeçsinler. Bıraksınlar insanlar acılarını yaşasın." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhun İrgil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title