Haberler

Sağlık Çalışanlarına Saldırıya Kınama

Sağlık-sen Gaziantep Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, Gaziantep'te Sağlık Çalışanlarına Yönelik Olarak Gerçekleştirilen Saldırıları Kınadı.

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, Gaziantep'te sağlık çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Arayıcı, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Necip Öztemiz ile Emek Sağlık Ocağı doktorlarından Ç.Can Çınar'ın hasta yakınlarının saldırısına uğradığını belirterek, yapılan saldırıları kınadığını açıkladı. Hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Necip Öztemiz ve Dr. Ç. Can Çınar'ın, mesleğinde başarılı, sağlık camiasında sevilen, iyi niyetli, millete hizmet etmekten başka gayesi olmayan kişiler olduğunu belirten Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Arayıcı, şunları söyledi:

"Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanları ne yazık ki zaman zaman başta hasta yakınları olmak üzere çeşitli kesimlerden gelen saldırılara maruz kalıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara şehrimizde gerçekleşen iki olayla yenileri eklendi. Hastalara şifa dağıtmakla görevli iki doktor arkadaşımıza yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları nefretle kınıyor, sorumlularının gereken cezaya çarptırılmasını bekliyoruz." Yaşanan saldırı olaylarının sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının düzenlenmesinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını ifade eden Başkan Arayıcı, "Başta acil servisler olmak üzere, sağlık çalışanlarının güvenlik sorunu geçmişten bugüne devam etmektedir. Maalesef bundan birkaç yıl önce de Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin acil servisinde yaşanan talihsiz bir olay sırasında hastane görevlisi bir genç bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu ve benzeri saldırılar tedbir alınmadığı müddetçe gelecekte de görülecektir. Hastanelerdeki güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve çalışma ortamının düzeltilmesi büyük bir aciliyet arz etmektedir. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli tedbirleri geciktirmemesini bekliyoruz. Ayrıca, Acil servislerde can güvenli olmadan verilecek olan sağlık hizmetinin ne kadar kaliteli ve sağlıklı olacağı da tartışma konusudur." Arayıcı, saldırıya maruz kalan Dr. Öztemiz ve Dr. Çınar'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, sağlık çalışanları olarak her türlü ekonomik ve sosyal olumsuzluklara rağmen vatandaşa sağlık hizmeti götürmeye devam edeceklerini dile getirerek, "Vatandaşlarımızdan sağlık çalışanlarına karşı daha hoşgörülü ve sabırlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

(OÇ-OÇ-Y) 30.05.2008 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title