Haberler

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman verilecek? Sağlık çalışanlarına verilecek ek ödeme ne kadar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık çalışanlarına verilecek ek ödemenin müjdesini kısa süre önce duyurmuştu. Sağlık çalışanlarına ek ödeme ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sağlık çalışanları ne kadar ek ödeme alacak? Sağlık çalışanlarına ne zaman ek ödeme verilecek? İşte, detaylar...

Fahrettin Koca, covid-19 virüsünen neden olduğu koronavirüs salgını boyunca sağlık personeline ek ödeme verileceğini açıkladı. 24 Mart sayılı Resmi Gazete'de karar yayımlandı. Buna göre, sağlık çalışanları ek ödemeyi ne zaman alacak? Ek ödeme verilecek personel oranı ve kapsamı ise yine bakanlık tarafından belirlenecek. Sağlık çalışanlarına ek ödeme kimleri kapsıyor?

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME NE ZAMAN VERİLECEK?

Koronavirüs kapsamında insanüstü performans gösteren sağlık personellerine ek ödeme gündeme geldi. 24 Mart tarihli Resmi Gazete'de yer alan kararda; ''1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, bu Yönetmelikte belirlenen esaslara tabi olmaksızın personele ek ödeme yapılabilir." ifadeleri yer aldı.

EK ÖDEME NE KADAR?

Sağlık çalışanlarına verilecek ek ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarına göre yapılacak. Buna göre personellere verilecek ek ödeme tutarları da belli oldu. Derecelendirmeye göre ödeme tutarları şöyle:

Doktor (1/4) 6 bin lira

Sağlık Bilimleri Lisansiyeri (1/4) 1625 lira

Ön lisans 1260 lira

Lise (2/3) 505 lira

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİLECEK EK ÖDEME HAKKINDAKİ KARAR

MADDE 1 – 4/3/2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3, Tablo-4 ve Tablo-5 aşağıdaki şekilde, ikinci fıkrasındaki "Doktoralı/Uzman Diş Tabibi Birim Performans Katsayısının Hesaplanması:" ibaresi "Doktoralı/Uzman Diş Tabibi ile tablolarda belirtilen uzmanlık alanlarında tam zamanlı çalışan Diş Tabibi Birim Performans Katsayısının Hesaplanması:" şeklinde ve aynı fıkradaki Tablo-8 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman verilecek? Sağlık çalışanlarına verilecek ek ödeme ne kadar?

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 1/3/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, bu Yönetmelikte belirlenen esaslara tabi olmaksızın personele ek ödeme yapılabilir. Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez."

MADDE 3 – Bu Yönetmeliğin 1 inci maddesi 1/4/2020 tarihinde, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Ebru:

Saglik calisanlari diyorsunuz peki temizlik gorevlileri bu kapsama neden girmiyor en zor isi onlar yaparken maastan yararlanmiyorlar egitime gore ucret belirtmissinz onlarin egitimleri olmayabilir ama emek veriyorlar sonucta dusuncem ayrimcilik yapilmamasindan yana gene siz bilirsiniz tabi.

0
0
yanıtYanıtla
özcanbilen:

lütfen sağlık çalışanlarını bir bütün olarak görelim bende acil ilk kayıtta yanı doktor ve heşireden önce hasta bana uğruyor bizlerde en büyük riski taşıyoruz lütfen sonuçta sağlıkçı olmasakta hastane çalışanıyız ve riskli bölümde yani acillerde çalışıyoruz aynı masayı paylaştığımız aynı işi yaptığımız arkadaşım sağlık çıkışlı diye o bu haktan yararlanıyor fakat benimle aynı durumda olan arkadaşlarım aynı işi yapıyor olsakta gözardı ediliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title