Haberler

Sağlık çalışanları Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi'ni ücretsiz gezebilecek

Güncelleme:

Kapadokya bölgesindeki önemli turistik merkezlerden tarihi Uçhisar Kalesi'ni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde fedakarca çalışan sağlık personeli ücretsiz ziyaret edebilecek.

Kapadokya bölgesindeki önemli turistik merkezlerden tarihi Uçhisar Kalesi'ni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde fedakarca çalışan sağlık personeli ücretsiz ziyaret edebilecek.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, AA muhabirine, milattan önce 2. yüzyılda Roma döneminde oyularak içine çok sayıda oda ve mahzen yapılan tarihi kaleyi gezmek isteyen sağlık çalışanlarından ücret alınmayacağını belirtti.

Bölgenin, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerini kuşbakışı seyretmek isteyenlerce tercih edilen Uçhisar Kalesi'nin her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yaptığını aktaran Süslü, sağlık çalışanlarına teşekkür için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Kapadokya'nın eşsiz manzarasını yukarıdan izleyerek fotoğraf çektirmek isteyen sağlık hizmetlerinde görevli tüm kadroları beldeye beklediklerini vurgulayan Süslü, şunları kaydetti:

"Koronavirüs ile mücadelede tüm ülkelere örnek çalışma sergileyen sağlık personeli, ailelerinden ayrı kalarak fedakarca görev yaptı Biz de onlar için ne yapabiliriz diye düşündük. Turizm sezonunun başladığı bu süreçte, sağlık çalışanlarının aileleriyle birlikte Uçhisar Kalesi'ni rahatlıkla gezebilmeleri için jest yapmak istedik. Tüm sağlık çalışanlarımızı Uçhisar'a bekliyoruz. Kale, Hititler döneminde 15 bin kişinin içinde barınabildiği kayadan oyma ve bölgenin en yüksek rakımlı seyir alanıdır. 216 basamaktan oluşan merdivenden alanı gezerek kaleye çıkılabilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Osman Süslü Koronavirüs Kapadokya Uçhisar Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title