Haberler

Sağlık Bakanlığı, Kurban Etinin Pişirilmesiyle İlgili Uyarılarda Bulundu

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı kurban etlerinin pişirme yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu, etler az pişmiş olmamalı vurgusu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin pişirme yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, vatandaşları, etlerin kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemesi konsunda uyardı, aksi takdirde bazı zoonoz hastalıkların bulaşabileceğini belirtti.

ÇİĞ VEYA AZ PİŞMİŞ OLMAMALI

Sağlık baknlığı yaptığı açıklamada, "Etle yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir. Etler ızgarada pişirilirken, ateş, eti yakmayacak ve kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş, yüzeydeki proteinleri birdenbire katılaştırır ve ısı etin iç kısmına ulaşamaz. Bu nedenle etlerin iç sıcaklığı en az 75 derece olmalıdır. Çok yüksek ısı, etin dış yüzeyinin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır. Etler kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, bazı zoonoz hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalıdır. Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Şeker Hastalığı Kurban Bayramı Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title