Haberler

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakledildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakledildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aref Ghafouri'nin 15 Temmuz 2018 tarihinde Antalya'da evinde beslediği Naja Haje Legionnis (Moroccon Cobra) yılanı tarafından ısırıldığı belirtilerek söz konusu olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

MISIR'A SEVK EDİLDİ

Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir.

"ARAŞTIRMALAR YAPILARAK ÖZEL UÇAK AYARLANDI"

Aref Ghafouri'nin, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisine başlandığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir. Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda andidotun Mısır'da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır'a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır.

Mısır'ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine bir yandan Dışişleri Bakanlığımız ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz temaslarını sürdürmüş, diğer yandan da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, antidot temini için Fransa ile temasa geçmiştir.

"NAKİL KONUSUNDA TÜM ENGELLER KALDIRILDI"

Yapılan çalışmalar neticesinde, reçete, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Fransa'daki Pasteur Enstitüsü'ne ulaştırılmış, ancak adı geçen kuruluşun antidot üretimini 3 yıl önce sonlandırdığı anlaşılmıştır. Buna rağmen, Fransa'da antidot olup olmadığı araştırmasına devam edilmiştir" Bu arada, Dışişleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün Mısır'la yürüttüğü çalışmalar sonuç verdiği kaydedilerek hastanın Mısır'a nakli hususunda engellerin kaldırıldığı vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakil Edildi

"Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutulan hastanın, hastaneden edinilen bilgilere göre sevk öncesi genel durumu; "Hastaya, kobra ısırığı maruziyetinden dolayı antidotunun uygulanması gerekmektedir. Hastanın hemogramı stabil biyokimyasında kreatin kinaz 230'dan 659'a ilerlemiş olup, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri diğer kan tetkikleri normaldir ve vitalleri stabil izlenmiştir. Sağ ön kolda şişlik ödem mevcut olup, nekroz yoktur" şeklindedir.

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakil Edildi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (34)

Furkan oğuz:

Benim amcam diyaliz hastası elaziğlıyim buradaki hastane diyaliz için kateterini takamadilar ve malatyaya gidin dediler araç yok bisey yok amcam engelli biz bir türk vatandaşı olarak bize ambulans bile vermediler ne zorluklarla malatyaya gotürdük benim devletim elin iranlısına özel uçak temin ediyorsa bu ülkede adalet diye bisey aramayın tek kelime ile yaziklar olsun bu haberi görurken bize yapilan bu haksizlığa gercekten çok üzülüyorum demek ki biz devletimizin gozünde kanimız daha ucuzmuş

5
2
yanıtYanıtla
.....:

ULAN 5 MİLYON SURİYELİYE SOSYETE HİZMETİ VERİYORLAR SENELERDİR ŞİMDİMİ AKLINA GELDİ

yanıt0
yanıt0
Turk Vatandasi:

Nedense Turkiye de Turk haric 54her vatandasa fedakarlik var.

yanıt1
yanıt0
Bir Dost:

Gidişin ola da dönüşün olmayaaaa. Git bi kurtulalım artık. İnşallah seni bir daha görmeyiz.

6
1
yanıtYanıtla
ne alaka:

kendi parası ile Antalya-kahire arası özel uçak ile transfer edildi. Devlet vermedi parasını ve devlet uçağı değil. Devlet sadece vize konusunda yardım etmiştir ve her vatandaşına aynı yardımı yapar. Gereksiz yorumlar ve dedikodular yapmayın. bilgi sahibi olmadan fıkır sahıbısınız

5
1
yanıtYanıtla
batu:

bu iranlıyı ülkemde görmek istemiyorum

4
2
yanıtYanıtla
G:

Senin vahşi zevklerin var diye bir milletin tüm imkanları seferber oluyor. . .

6
0
yanıtYanıtla
Duran Tekerlek:

bir daha yaramazlık yapma tamam mı çocuğum. otur evinde. öyle yılanla çıyanla oynaşma.

5
0
yanıtYanıtla
01:

KENDİ İSTEĞİ VE İMKANLARI İLE DİYOR , SAĞLIK BAKANLIĞININ AMBULANS UÇAĞI İLE GİTTİ YAZIYOR. . . NASIL İŞ LA BU

3
0
yanıtYanıtla
01@ cevap:

Ula anlayamadin mi? Adam saglik bakanliginin ucagini kiralamis. Ya siz nasil internette yazabilme seviyesine geldiniz , orasi mechul?

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title