Haberler

Sağlık Bakanlığı Türbanlı Doktorları Suçsuz Buldu

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan "Konya'da tesettürlü iki kadın doktorun testisleri şişen 17 yaşındaki gencin ultrasonunu çekmedi. Ameliyat geciktiği için bir testisi alındı", haberlerinin ardından inceleme başlatan Sağlık Bakanlığı, doktorları suzçsuz buldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya'da tesettürlü iki kadın doktorun testisleri şişen gencin ultrasonunu çekmedi. Ameliyat geciktiği için bir testisi alındı", "Testis Diye Çekmediler", "Raporumun Arkasındayım" haberlenrinin ardından, Bakanlık tarafından hemen müfettiş gönderildiği belirtildi.

Müfettiş tarafından, konu ile ilgili hastane kayıtlarının incelendiği, hasta ve yakınları ile hastande görev yapan ilgililerin ifadelerinin alındığı, bilirkişi görüşüne de başvurularak rapor hasırlandığı kaydedilen açıklamada, 17.12.2006 tarihli bazı haberlerdeki iddiaların adı geçen bayan radyoloji uzmanları yönünden gerçek dışı olduğununun belirlendiği kaydedildi. Rapora göre, bayan radyoloji uzmanlarını konuyla ilgili herhangi bir kusur ya da ihmalleri bulunmuyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title