Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e Suç Duyurusu

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi'nde Şevket Çavdar'a yapılan ve hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ekstremite (çift kol-çift bacak) nakli hakkında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kompozit Doku Nakil Konseyi üyelerinin...

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi'nde Şevket Çavdar'a yapılan ve hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ekstremite (çift kol-çift bacak) nakli hakkında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kompozit Doku Nakil Konseyi üyelerinin sorumluluklarının bulunduğu belirlenerek, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi'nde Şevket Çavdar'a yapılan ve hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ekstremite (çift kol-çift bacak) nakli hakkında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kompozit Doku Nakil Konseyi üyelerinin sorumluluklarının bulunduğu belirlenerek, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi'nde Şevket Çavdar'a yapılan ekstremite (çift kol-çift bacak) nakli ile Cengüz Gül'e yapılan yüz nakli endikasyonlarının uygun olup olmadığı konusunda, Sağlık bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatıyla başlatılan incelemenin sonuçlandığı bildirildi. Müfettişlerce düzenlenen raporda "Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kompozit Doku Nakilleri Merkezi Yönergesi ile Güncel Endikasyon Rehberi'ne aykırı bir şekilde hasta Şevket Çavdar'a endikasyon yönünden uygun bulunmayan ekstremite nakli yapıldığının; Cengiz Gül adlı hastaya da Konsey tarafından uygun bulunmamasına rağmen endikasyon dışı yüz naklinin gerçekleştirildiği, her iki vakada operasyonların sorumlu hekimi ile ekstremite nakli için onay veren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kompozit Doku Nakli Konseyi üyelerinin sorumluluklarının bulunduğu" aktarıldı. Açıklamada, ilgililer hakkında Yüksek Öğretim Kanunu'na göre gerekli idari ve adli soruşturmanın yapılmasını sağlamak için YÖK Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Cengiz Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title