Haberler

Sağlık Bakanlığı'ndan Temizlik Genelgesi

Sağlık Bakanlığı, Otel, Hastane, Okul, Cami, Çok Konutlu Binalar Gibi Yerlerde Su Depolarının Temizliğine Dikkat Edilmesi Gerektiği Konusunda Bir Genelge Yayınladı.

Sağlık Bakanlığı, otel, hastane, okul, cami, çok konutlu binalar gibi yerlerde su depolarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiği konusunda bir genelge yayınladı.

Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgede, sağlık kurum ve kuruluşlarında su kullanımı ve su depoları konusunda bazı önlemlerin alınmasını istedi.

Genelgede, küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklık ve son aylarda yaşanan sıcaklık artışları nedeniyle, büyük şehirlerdeki barajlar başta olmak üzere içme suyu sağlayan barajların doluluk oranlarının çok düştüğü ve su kesintileri uygulanacağı kaydedildi.

Suyun toplu olarak tüketime verildiği otel, hastane, okul, cami, çok konutlu binalar gibi yerlerde su depolarının yaygın olarak kullanıldığı belirtilen genelgede, kesinti halinde devreye giren depoların ve su sistemlerinin

temizliği ve hijyeni için gereken dikkatin gösterilmesi istendi. Aksi takdirde çeşitli enfeksiyonların ortaya çıkabileceği uyarısı yapılan genelgede su kesintisinin herhangi bir sağlık sorununa yol açmaması, salgın hastalık riskinin önlenmesi ve ekonomiye katkı sağlanması bakımından suyun tasarruflu kullanılması da gerektiği de vurgulandı.

TEMİZLİĞE DİKKAT

Genelgede önlemler şöyle sıralandı:

“-Su kesintisinin olmadığı zamanlarda da depolardaki suyun sirkülasyonu sağlanmalıdır,

-Kuyu, tanker gibi şebeke dışı kaynaklardan su sağlamak zorunda kalındığı hallerde mutlaka dezenfekte edilerek tüketime verilmelidir,

-Depolardan ve musluklardan bakteriyolojik analizler haftalık olarak yapılmalı, klor düzeyleri düzenli olarak ölçülmelidir,

-Su deposu bulunmayan sağlık kuruluşlarına ihtiyacı karşılayacak şekilde depo yapılmalıdır,

-Tüm personelin ve hastaların kişisel hijyen ve genel temizlik kurallarına azami özen göstermesi konusunda bilgilendirilmeleri yapılmalıdır,

-Sağlık kurum ve kuruluşlarında suyun ihtiyaçtan fazla ve gereksiz kullanımı önlenmelidir,

-Arıza sebebiyle ortaya çıkan kaçaklar varsa mutlaka önlenmelidir,

-Klozet rezervuarlarındaki su depolama ayarları yeterli olan en düşük seviyeye getirilmelidir,

-Yeni yapılacak ya da inşası tamamlanmamış sağlık kuruluşlarında fotoselli bataryaların kullanımı tercih edilmelidir,

-Şebeke suyu ile bahçe, çiçek sulamak, araç yıkamak vb. işler yapılmamalıdır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title