Haberler

Sağlık Bakanlığı Bebek Ölümlerinin Arttığı İddialarını Yalanladı

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzman Dr. Turan Buzgan, Medyada Türkiye'de Anne ve Bebek Ölümlerinin Arttığı Yönündeki Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını Belirterek, "2003 Yılında Binde 28.7 Olan Bebek Ölüm Hızı Binde 16'ya Düştü. Bebek Ölümleri Bakımından Türkiye'de Durumun Kötüye Gittiği İddiaları Yanlış" Dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzman Dr. Turan Buzgan, medyada Türkiye'de anne ve bebek ölümlerinin arttığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "2003 yılında binde 28.7 olan bebek ölüm hızı binde 16'ya düştü. Bebek ölümleri bakımından Türkiye'de durumun kötüye gittiği iddiaları yanlış" dedi.

Buzgan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki anne ve bebek ölümleriyle ilgili iddiaları cevapladı. Buzgan, yürütülen programlar sonucunda anne ve bebek ölümlerinin ciddi oranda düşürüldüğünü vurgulayarak, medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye'nin anne ölümleri bakımından dünya ortalamasının da altında olduğunu kaydeden Buzgan, "2003 yılında binde 28.7 olan bebek ölüm hızı binde 16'ya düştü. Yine Türkiye'de 5 yaş altı ölüm sıralamasında Türkiye 82. sıradan 92. sıraya yükseldi. Bu Türkiye'deki bebek ve çocuk ölümlerinde yaşanan gerilemeyi yansıtıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin anne ve bebek ölümleri konusunda sanayileşmiş ülkelere göre geride olduğunu anlatan Buzgan, "Hedefimiz bebek ölümlerini binde 15'ler seviyesine, anne ölümlerini ise 100 binde 15'ler seviyesine indirmektir" dedi.

Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Genel Müdürü Rifat Köse ise, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da hastanede doğumları teşvik etmek için şartlı nakit desteği uygulamasına devam ettiklerini ifade ederek, "Kış aylarında kar araçlarıyla yolu kapalı köye ulaşarak hastanın hastanede doğum yapmasını sağlıyoruz. Bununla beraber kırsalda yaşayan gebeyi doğumuna 2 hafta kala misafir ediyoruz. Doğumdan sonra onu tekrar köyüne gönderiyoruz" diye konuştu.

(YZE-TS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title