Haberler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da Yapımı Devam Eden Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Gezdi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 57. Hükümet Dönemi Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un Mevcut Sağlık Çalışmalarını Eleştirmesine Tepki Göstererek, " Maalesef Türkiye'de Böyle Bir Kötü Alışkanlık Var Biliyorsunuz. Temeli Atan Bir Yerde Bırakmıştı. Biz, AK Parti Hükümeti Döneminde Toplam 900 Sağlık Binasını Tamamlayıp Hizmete Soktuk" Dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 57. hükümet dönemi eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un mevcut sağlık çalışmalarını eleştirmesine tepki göstererek, " Maalesef Türkiye'de böyle bir kötü alışkanlık var biliyorsunuz. Temeli atan bir yerde bırakmıştı. Biz, AK Parti hükümeti döneminde toplam 900 sağlık binasını tamamlayıp hizmete soktuk" dedi.

Yaklaşık bir haftadır memleketi Erzurum'da seçim çalışmalarında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Çat yolu üzerinde inşaatı devam eden ve 106 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Akdağ, inşaattaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada hastanenin çağdaş bir hizmet anlayışı hedeflenerek yapıldığını ifade etti. Bakan Akdağ, "Hastanın ve hasta yakınlarının konforu planlanarak proje hazırlandı ve hastane inşa edildi. Hastane kampüsünün bulunduğu 600 dönümlük alanda daha sonra bir çocuk hastanesi, bir de ağız diş sağlığı merkezi kuracağız. Bunu da onkoloji merkezi, fizik tedavi merkezi ve ruh sağlığı merkezi takip edecek" diye konuştu.

Bir gazetecinin eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş'un özel bir televizyon kanalında kendisine ve sağlık sitemine yönelik yaptığı eleştirileri hatırlatılması üzerine Bakan Akdağ, "Şimdiye kadar siyaseten vatandaş tarafından tasfiye edilmiş arkadaşlarımızı muhatap alarak polemiğe girmedim. Biz 59. Hükümet olarak, 4- 5 yıl içerisinde 150 hastane, 600'a yakın da sağlık ocağı yapıp hizmete soktuk. 150 hastaneye de ek bina yaptık. Bunları topladığımız zaman 900'e yakın sağlık binasını hizmete soktuk. Sonuç

olarak, AK Parti hükümeti döneminde toplam 19 bin, 1998-2002 döneminde ise sadece 5 bin hasta yataklı sağlık binası hizmete sokulmuştur. 1998-2002 yılları arasında yaptırılan 5 bin yataklı hastanelerin çoğunluğu da koğuş sistemiyle inşa edilmiştir. Bizim dönemimizde yapılanlar hastanelerdeki odaların yüzde 80'i ise tek kişiliktir. Odalarda banyo ve tuvalet de vardır" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 16 ilde sağlık merkezi kuracaklarını da ifade eden Bakan Akdağ, böylece sağlık hizmeti için büyük şehirlere göçün önüne geçileceğini belirterek, "Gelişmiş ülkelerdeki hastaneler incelenerek, sağlık merkezleri inşa ediliyor. 16 ilimizde yapacağımız sağlık merkezine ek olarak, bu illere komşu 9 ilde de bölgesel sağlık merkezleri kuracağız. Türk mimarı, mühendisi ve bürokrasisi ortak hareket ederek bu projeleri hazırlamıştır. Yani bu projeler 'hadi yapalım' demekle olacak şeyler değil.

Hasta odalarının tek yataklı, banyolu, tuvaletli olması, poliklinik alanlarının son derece ferah mekanlardan oluşması açısına bu projelerimiz ayrı bir özellik arz ediyor" dedi.

Bakan Akdağ, ayrıca vatandaşların nüfus cüzdanlarını göstererek sağlık ocaklarında muayene olmalarıyla ilgili uygulamanın gereksiz bürokrasiyi ortadan kaldırdığını kaydetti. Uygulamanın yaklaşan seçimle hiç bir alakasının olmadığını ifade eden Bakan Akdağ, "Bu proje sene başında hazırlanmıştı. Seçime yakın bir dönemde yapmak gibi bir planımız yoktu" diye konuştu.

(AA-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title