Haberler

"Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Talep Olursa Mısır'a Yardım Ederiz" Haberine Ek

Burada, katılımcılara seslenen Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında fiziki ve teknolojik ihtiyacların 1-2 yıl sonra yaşamayacağını, ancak 20 bin uzman hekim açığının bulunduğunu belirterek, "Ancak konuşacağı bir tek sorun var oda yetişmiş uzman"...

Burada, katılımcılara seslenen Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında fiziki ve teknolojik ihtiyacların 1-2 yıl sonra yaşamayacağını, ancak 20 bin uzman hekim açığının bulunduğunu belirterek, "Ancak konuşacağı bir tek sorun var oda yetişmiş uzman hekim açığı. Oda bu anlamda hizmetin daha ideal verilmesi için ihtiyacımız olan tıp doktorları, sağlık çalışanları hemşireler. Son 5 yıl öncesine kadar üniversitelerimize tıp fakültelerimize bu ülkenin yeterinden fazla hekim var diyerek son 20 yılda tıp fakültelerine kontenjan arttırmayan ve hekim fazlası var diyen bir zihniyetin bugün sıkıntılarını çekiyoruz. Önümüzdeki 10 yılda bu sıkıntılar ile karşı karşıya kalacağız. İdeal teknolojileri o hastanelere koymak bizim için sorun değil. Ama bu hastanelerde insanımıza hizmet verecek yetişmiş uzmanı önümüzdeki yıllarda sorunumuz. Ortalama son 20 yılda alınan 5 bin civarında alınan tıp öğrencisi sayısını biraz olsun artırabildik" dedi.

"Sağlık alanında 2010 ve 2011 yılında Türkiye dünyada örnek gösterilmiştir" diyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün için ise Tıp Fakültelerine aldığımız öğrenci sayımız 9 bin 500 civarındadır. Takdir edersiniz ki bir Tıp Fakültesi öğrencisinin bu milletin hizmetine girebilmesi için uzman olması için en az 10 yıla ihtiyacı var. Bugün 20 bin uzman hekim açığımız var. Bütün bunların dar görüşlü zihniyetin bazı isimlerin arkasına bu ülkenin milli liderlerinin arkasına gizlenerek veya ondan geçinerek halkın geleceğini daraltanları kınıyorum. Milletimizin de bunu çok iyi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu milletin temel üç vasfını sayacak olursak, milletimiz merhametli ve mert bir millettir. Sağlık alanında 2010, 2011 yılında sağlıkta Türkiye, Dünyada örnek gösterilmiştir. Bundan sonrada Türkiye yine sağlıkta örnek gösterilecektir. Sizlerden bir isteğim var. Hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı verimli değerlendirmek adına zamanlarını lüzumsuz yere meşgul etmelim. Planlı bir hekim sistematiğine geçmemiz lazım." Ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki bürakratlarla hastanenin temelini atıldı. Bakan Müezzinoğlu yarın çeşitli açılışlara katılmak üzere İpsala'ya gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title