Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Mehmet Müezzinoğlu: "Somali'de yüz binlerce, milyonlarca insanın sağlığı ve güvenliği anlamında önemli rol üstlenen Türkiye'nin bu duruşundan rahatsız olanlar, değişik senaryolar kurgulayabilirler"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Somali'de yüz binlerce, milyonlarca insanın sağlığı ve güvenliği anlamında önemli rol üstlenen Türkiye'nin bu duruşundan rahatsız olanlar, değişik senaryolar kurgulayabilirler" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan'ın Küçükdoğanca köyündeki cami temel atma töreninde yaptığı konuşmada, milletlerin güçlü ve başarılı olmaları için milli ve manevi değerlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türklerin, milli ve manevi değerlerini önemseyen, bu değerler uğruna gözünü kırpmadan şehit olabilmeyi başarabilen bir milletin mensupları olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Dolayısıyla manevi değerlerimiz açısından ezan, minare, cami, Kur'an bizim için ne kadar çok önemli ve hayati ise diğer taraftan vatan, bayrak ve millet de o kadar önemli ve değerlidir" diye konuştu.

Müezzinoğlu, temel atma törenine katıldığı cami için 10 bin lira bağışta bulundu.

Temel atma töreninin ardından partisinin Uzunköprü ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Somali'de Türk Büyükelçiliği ek binasına yönelik saldırıda yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 4 polis memurundan 3'ünün taburcu edildiğini,  bir polis memurunun tedavisinin ise sürdüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, dünyanın birçok bölgesinde var olan bir devlet olduğunu belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin buralarda oluşundan rahatsızlık duyanların olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin, rahatsız olan ülkelere rağmen dünyadaki güçlü ve stratejik rolünü üstlenmekten geri durmayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Somali'de yüz binlerce, milyonlarca insanın sağlığı ve güvenliği anlamında önemli rol üstlenen Türkiye'nin bu duruşundan rahatsız olanlar, değişik senaryolar kurgulayabilirler. Dün ben ziyaret ettiğimde güvenlik görevlilerimiz, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin orada saygın ve güçlü savunulmasının da onurunu yaşıyorlar. Bir arkadaşımızı şehit verdik ama o kadar hazırlıklı ve güçlü, onlarca ölümün olabileceği bir projeyi tek bir arkadaşımızın şehit olmasıyla cansiperane mücadelemizle önledik. Dolayısıyla bu anlamda güvenlik güçlerimizin bu duruşu da milletimiz adına onur verici bir duruş. Ben yine önümüzdeki süreçlerde ülkemizin bu tür hadiselerle karşılaşmamasını temenni ediyorum."

Basın toplantısının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Müezzinoğlu, sohbet ettiği vatandaşlara karanfil verdi.

Müezzinoğlu, esnaf ziyaretleri sırasında bir gazetecinin, "112 arandığında klasik müzik dinletildiği ve zaman kaybına uğratıldığı yönünde eleştiriler var. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna, "Normalde 5 ile 8 saniyeyi aşan bir zaman kaybını asla normal karşılamayız. Çünkü biz 5 ile 8 saat arasında Mogadişu'dan yaralılarımızı alıp geliyoruz. Bir telefonun normal çalma süresi 7-8 saniyeyi asla geçmemeli. O anlamda bir sıkıntı olursa gerekli müdahaleleri de yaparız" yanıtını verdi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Somali Keşan Yerel Haberler

title