Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "78 milyon ülke insanımızın hayallerinin ötesinde yeni yeni hayaller kurmasına vesile olduk ama geri dönüp baktığımızda onurla ve gururla söyleyeceğimiz bir cümle var; ilk yarıyı Reis'le tamamladık, inşallah ikinci yarıya Sayın Davutoğlu hocayla devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "78 milyon ülke insanımızın hayallerinin ötesinde yeni yeni hayaller kurmasına vesile olduk ama geri dönüp baktığımızda onurla ve gururla söyleyeceğimiz bir cümle var; ilk yarıyı Reis'le tamamladık, inşallah ikinci yarıya Sayın Davutoğlu hocayla devam edeceğiz" dedi.

Partisi tarafından Bursa'da ilk sıradan aday gösterilen Müezzinoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hak ve adalet, ilim ve irfan, barış ve huzur, sevgi ve hoşgörü anlayışının bir medeniyet olarak doğup dünyaya sunulduğu topraklarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Seçim sürecinin Türkiye'ye, Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Müezzinoğlu, geride kalan 12 yılda iktidar olarak mazlum ve mağdurlara umut verdiklerini, onların umudu olduklarını anlattı. Müezzinoğlu, "78 milyon ülke insanımızın hayallerinin ötesinde yeni yeni hayaller kurmasına vesile olduk ama geri dönüp baktığımızda onurla ve gururla söyleyeceğimiz bir cümle var; ilk yarıyı Reis'le tamamladık, inşallah ikinci yarıya Sayın Davutoğlu hocayla devam edeceğiz. Görüyorum ki Bursa ilk yarıda olduğu gibi birçok başarıya imza atmış, başarılı sonuçlara imza atmış. Bursa, ikinci yarıya da enerjisi, heyecanı ve dinamikleriyle hazır" diye konuştu.

Gelecek dönem yeni başarılara birlik ve beraberlik içinde adım atacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, bu heyecanı Bursalılarla paylaşacaklarını ifade etti.

Millete verdikleri sözleri yerine getirebilmek için gelecek dönemde de gece gündüz demeden, birbirlerine kenetlenerek yoğun bir şekilde çalışacaklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırgınlıklar, küskünlükler, nefsine mahkum olma, asla bizim aramızda olamaz. O nedenle milletin hayal ettiği o yarınlarına ulaşabilmesi ve koşabilmesi adına birlik ve beraberliği merkeze alan bir anlayışla tüm Bursalıları kucaklayacağız. Bugünlere bizi getiren temel değerlerimiz mütevazılıktır, merhametli olmaktır. Mütevazılıktan asla uzaklaşmayacağız. Merhametli olmaktan ve merhametin bereketinden istifade etmekten asla uzak durmayacağız. Mütevazılığımız ve merhametimizin yanına mertliğimizi de koyarak, asla milletimizin hak ve hukukunu, umutlarını ve hayallerini hiçbir karanlık odaya teslim etmeyecek, bu milletle ilgili farklı hesaplar yapanların, farklı tuzaklar kuranların karşısında mertçe, dimdik dün nasıl durduysak yarınlarda da yine aynı şekilde durmaya devam edeceğiz."

"Hayalleri olanlar asla uyumaz"

Müezzinoğlu, birçok konuşmasında, 25 yıl önce okuduğu "Hayalleri Olanlar Asla Uyumaz" kitabından bahsettiğini hatırlattı.

AK Parti'nin, milletin geleceği adına hayalleri bulunan kadrolardan oluştuğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ay yıldızlı bayrağın güçlü dalgalanması için hayalleri ve hedefleri olan bir kadroyuz. O nedenle gece gündüz demeden, uyumadan koşacak, alın teriyle yüreğimizi koyarak hayallerimizin peşinde koşacağız. Zaman zaman uyusak bile uykuya dalarken milletimizin gelecek hayallerini kurarak uykudan uyanırken de ay yıldızlı bayrağın güçlü dalgalanması heyecanıyla uyanan bir anlayışla geceli gündüzlü çalışacak ve o hayallere, o hedeflere bu ülkeyi mutlaka taşıyacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde inşallah gayrisafi milli hasılası 2 trilyon dolar olmuş bir ülkeyi başaracağız, AK Parti kadroları başaracak. Bunun lokomotif görevini Bursa, İstanbul, Kocaeli üstlenecek ama bir bütün olarak inşallah 78 milyon ülke insanımız 2023'e geldiğimizde 85 milyon güçlü Türkiye'yi hep birlikte başaracağız. Bu anlamda temel ayağımız, milletle beraber olmaktır. Sabit ayağımız, millet için siyaset yapmak, milletin değerleriyle yürümek, milletin değerlerini yüceltmek ve onun bütün ülkede yaşanabilmesini ve yaşatılabilmesini sağlamaktır. Sabit ayağımız, milletin hayalleri ve umutlarının gerçekleşmesi için diğer ayağımızı pergel gibi geniş coğrafyalara yaymak ve inşallah o hayalleri ve umutları gerçekleştirmek için de bize düşen görevi yerine getirmek olacak."

Siyasete giriş anısı

Bakan Müezzinoğlu, siyasete 1992 yılında girdiğini belirtti.

Buna ilişkin anısını aktaran Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bugünkü Cumhurbaşkanımız, o dönem İstanbul İl Başkanı idi. Avcılar'da yerel seçimlerle ilgili aday tespiti çalışmasıyla ilgili beni ziyarete geldiler. Rahmetli babam, ailem dahil aynı görüşte olmamıza rağmen siyaseti düşünmüyoruz. Rahmetli babama ziyarete gelinmeden önce teklifin olacağını paylaştığımda, 'Oğlum siyaset zor iştir. Henüz ayaklarının üzerinde yeni durabiliyorsun. Siyaset, dengelerini bozabilir. Sen bilirsin ama siyasete girme' dedi. Ben de 'Baba sen git rahat uyu, girmeyi düşünmüyorum' dedim ama iki saat sonra Sayın Refah Partisi İstanbul İl Başkanı, bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan evimize geldi. Oradaki herkese sordu, 'Refah Partisinden bir adaya ihtiyacımız var. Adayınız kim?' dedi. Dediler ki 'Adayımız, kabul ederse Müezzinoğlu.' Tabii bana dönerek, 'Doktor ne düşünüyorsun?' dedi. Kendisine, 'Başkanım ben siyaseti düşünmüyorum. Siyaseti düşünecek kadar koşullarım müsait değil' yanıtını verdim. Bunun üzerine de 'Biz bir arkadaşa görev tevdi eder de o görevi kabul etmezse ve o nedenle bir oy eksik alırsak vebali onundur' dedi ve ikinci bir cümle söylemedi."

Müezzinoğlu, bu ziyaretin ardından sabah ezanı okununcaya kadar eşiyle uyuyamadıklarını bildirdi. Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Eşim dedi ki 'Rabbim bu ülkede bizlere çok şey nasip etti. Bu ülkeye ve bu millete şayet borcumuz varsa o borcu ödemek için de böyle bir sorumluluk bize düşerse üzerimize düşeni yapalım. Rabbim ne eylerse güzel eyler' dedi. Evet bir oy için, bir oy eksik alırsak arkadaşlar vebal bizimdir. Bursa'da 2 milyon oy var. 2 milyon oyun tamamını alabilmekle ilgili gece gündüz çalışacağız. Bir oy eksik kalırsa vebal bizimdir. Dolayısıyla bir oy daha fazla alabilmek için önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü gece gündüz demeden, herkesi kucaklayarak, herkesle gönül bağı kurarak geçireceğiz. Oy verme yaşında olmayan 5 yaşındaki çocukla 11 yaşında kızımızla 17 yaşındaki oğlumuzla da gönül bağı kuracağız. Mesele yalnız sandıklardaki oy değildir, gönüllerdeki sevgidir, gönüllerde AK Parti kadrolarının edindiği saygın ve güçlü yerdir. İnşallah Bursa'da da Bursalıların AK Parti adına edindiği saygın ve güçlü yeri bir basamak daha yukarı çıkarabilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Siyasete girdiğim o gün ilk duam, 'Ya Rabbim, ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumlulukların hakkını da hesabını da verebilmeyi bana nasip et' olmuştu. ya Rabbi, ülkemiz ve milletimiz adına üstlendiğimiz ve üstleneceğimiz sorumlulukların hakkını da hesabını da verebilmeyi bize nasıp et diyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title