Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "100 vatandaşımızı katlederek, insanlığı katlediyorlar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "100 vatandaşımızı katlederek, insanlığı katlediyorlar. Ülkenin demokrasisini, milletle bütünleşen iktidarını katlediyorlar ama başaramayacaklar. Onlar tuzak kuracak, biz o oyunları bozacağız" dedi.

Sultangazi'de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışında konuşan Müezzinoğlu, Türkiye'yi AK Parti kadroları olarak 12 yılda dünyanın bile hayal edemediği yerlere getirdiklerini, millete hizmet için varolduklarını anlattı.

Ülkenin birlik ve beraberlik içinde yarınlara güvenle yürümesi için varolduklarını dile getiren Müezzinoğlu, "Biz yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Onlarsa 'nasıl bozarız' diye tuzak kuruyorlar ve kurmaya devam ediyorlar, iftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar, geçen cumartesi olduğu gibi katliam yapıyorlar. 100 vatandaşımızı katlederek, insanlığı katlediyorlar. Ülkenin demokrasini, milletle bütünleşen iktidarını katlediyorlar ama başaramayacaklar. Onlar tuzak kuracak biz o oyunları bozacağız" diye konuştu.

Terör saldırısı sonrasındaki süreçte de provokasyon yapanları hep birlikte izlediklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, ülkenin birliğinden, beraberliğinden, başarısından rahatsız olanların, provokatif eylemlerini olaydan hemen sonra devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

Müezzinoğlu, "Önce 'ambulans yok' dediler. Yalan söylediler ve yalanları 10 dakika sonra ortaya çıktı. Miting için 4 ambulans görevliydi. 7-8 dakika sonra 21 ambulans ekibimiz oraya geldi. 15-20 dakika sonra 56 ambulansımız bir de çoklu ambulansımız oradaydı. 2 saat içinde hastanelerimize 500 yaralımızı taşıdık. Baktılar bu tutmadı, acil kan ihtiyacı çağrısı yaptılar. Amaçları hastanenin hizmet vermesini engelleyerek ölü sayısını artırabilmekti" dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Sonradan mahçup olacağını bile bile yalan söyledi, 'ölü sayısı 128' dedi. Bursa'da bir toplantıda 'ya özür dileyecek ya da ağır bir bedel ödeyeceksin' dedim. 2 saat sonra özür dilemek zorunda kaldılar. Bunlar böyle iftiradan, dedikodudan ve kaostan beslenen bir anlayışın mensupları. Kılıçdaroğlu, Başbakanımızla yaptıkları görüşmeden sonra, 'Digiturk'ü, Murat Sancak'ı, Sedat Peker'i sorduk' dedi. Kılıçdaroğlu, Demirtaş ile de görüştü, 'Katil devlet' diyen Selahattin Demirtaş'a ne sordun? 'Siz seri katilsiniz, devlet katildir' diyen bir siyasi partinin genel başkanı için ne diyor biliyor musunuz; 'heyecanla söylemiştir, gençliğine vermek lazım'. Ey Demirtaş, ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli bu yan gelip yatarak olmuyor. Milleti dert edinirseniz olur. Siz ne yaparsanız yapın, biz kardeşlik ve birlikte büyük Türkiye diyoruz."

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da hizmet zincirlerine bir hakla eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler hastanenin açılış kurdelesini keserek, hastaneyi gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Mehmet Müezzinoğlu Sultangazi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title